Shadow

SUA: amenzi de milioane de dolari acordate companiilor aeriene pentru rambursări

Departamentul Transporturilor (DOT) al Statelor Unite a aplicat luni amenzi în valoare totală de 7,25 milioane de dolari (6,98 de milioane de euro) șase companii aeriene, una din țară și cinci străine, pentru nerespectarea regulilor de rambursare a biletelor către pasageri, care nu au călătorit în timpul pandemiei de COVID-19, când existau restricții de mobilitate și închiderea frontierelor practic peste tot în lume pentru a limita transmiterea virusului. 

DOT a emis amenzi pentru Frontier Airlines și cinci companii aeriene străine: TAP Portugal, Aeroméxico, Avianca, Air India și El AI. În plus, agenția a asigurat că procedurile sale de executare împotriva celor șase operatori au determinat companiile aeriene să plătească în cele din urmă peste 600 de milioane de dolari (581 milioane de euro) în rambursări care au fost reținute anterior clienților.

Conform legii federale, companiile aeriene sunt obligate să ofere rambursări, la cerere, pentru zborurile anulate sau întârziate semnificativ. 

„Obiectivul nostru general este să ne asigurăm că pasagerii își primesc banii înapoi”, a spus secretarul DOT, Pete Buttigieg. „Știm ca aceste măsuri de aplicare au contribuit la acest lucru în cazul acestor șase companii aeriene”.

În cazul TAP Portugalia, singura companie europeană dintre cele amendate, aceasta a fost amendată cu 1,1 milioane de dolari (1,06 milioane de euro) și a plătit 126,5 milioane de dolari (122,5 milioane de euro) în rambursări necesare.

Buttigieg a adăugat că DOT are în vedere creșterea sumelor amenzilor pentru a servi ca element de descurajare în viitor.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.