Studiu online HotelGuru.ro: pentru 1 Mai românii aleg în special vacanțele la munte și cheltuiesc în medie 400 lei de persoană

Cei mai mulți români care urmăresc site-urile de călătorie online își planifică o excursie de 1 mai 2015, cu durata între una și patru zile, este concluzia unui studiu realizat în luna aprilie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. Aproximativ 69% dintre respondenți sărbătoresc Ziua Internațională a Muncii cu o mini-vacanță alături de cei dragi.

Timisoara

În topul destinațiilor din România preferate de români pentru mini-vacanța de 1 Mai se numără litoralul Mării Negre, Valea Prahovei și Delta Dunării. Contrar așteptărilor, aproximativ jumătate din respondenți își doresc o vacanță la munte, și nu la mare.

Totuși, peste 30% dintre respondenți nu își planifică nicio ieșire pentru acest weekend prelungit. Motivul principal este în cea mai mare parte lipsa bugetului.

Bugetul rezonabil pentru un sejur de 1 Mai: aproximativ 400 lei / persoană.

Aproximativ jumătate dintre respondenți au spus că bugetul alocat vacanței de 1 Mai este sub 400 lei. Pentru 32,3% dintre respondenți bugetul alocat mini-vacanței de 1 Mai se încadrează între 400 și 800 lei de persoană. Peste 65% dintre cei care și-au făcut rezervări pentru 1 Mai și-au achiziționat pachetul turistic sau cazarea online.

Activitatea principală de mini-vacanță: drumețiile și petrecerile

La capitolul activități, drumețiile și petrecerile ocupă locul principal pentru mini-vacanța de 1 Mai. Alte activități apreciate sunt picnicul, grătarul și focul de tabără. Cei mai mulți doresc să își petreacă vacanța alături de familie (41,9%), în timp ce un sfert dintre respondenți preferă petrecerea sejurului alături de prieteni sau partener. 17% au răspuns că doresc să petreacă alături de colegii de serviciu.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 630 de respondenți din România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada 16.04.2015 – 26.04.2015.

 

Despre HotelGuru.ro

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1.800 de unități de cazare din România, din totalul celor 134.000 de unități de cazare din întreaga Europă, afișate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi făcute rezervări atât la pensiuni, cât și la hoteluri de 5 stele. HotelGuru.ro este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervări de peste 25 de milioane de euro, anul trecut, în Europa Centrală și de Est. Szallas.hu a fost desemnată de către Deloitte în raportul ”Technology Fast 50 în Central Europe” drept compania cu cea mai mare creștere din Europa Centrală cu activitate în domeniul tehnologiei.

Leave a Reply