Ştire video: un brevet Boeing oferă posibilitatea de a dormi confortabil la clasa economic

Un somn confortabil în avion este o adevărată provocare pentru pasagerii care călătoresc în din ce în ce mai strâmtă clasa Economic. Cu toate acestea, producătorul de aeronave american Boeing a patentat recent un dispozitiv pentru a dormi în pozitie verticală cu care promite un somn confortabil la 30.000 de metri înălţime şi că va revoluţiona experienţa pasagerilor.

Noul şi ciudatul gadget, numit oficial în patentul Boeingscaun al vehicului de transport cu sistem de suport integrat pentru a dormi în poziţie verticală” şi numit de mass-media americană “scaun cu braţ” (cuddle chair), are o pernă, o tetieră şi un sistem de centură care rezistă la pasagerii înclinaţi adormiţi, care nu vor mai trebui să aţipească incomod pe mesele lor tavă.

Scaun brevetat de Boeing.

Scaun brevetat de Boeing cu “sistem de suport integrat pentru a dormi în poziţie veritcală”.

 

 Schiţă a aşa-numitului de către mass-media americană “scaun cu braţ” (cuddle chair) al lui Boeing.

Schiţă a aşa-numitului de către mass-media americană “scaun cu braţ” (cuddle chair) al lui Boeing.

 

Boeing explică faptul că pasagerul ia un ghiozdan de sub scaunul său, conectează cablajul care conţine partea posterioară a scaunului şi scoate o pernă cu o deschidere în care să-şi pună faţa şi alta pentru braţe. Brevetul Boeing explică faptul că furnizează “un sistem integrat cuplată la scaune de vehicule de transport pentru sprijinul vertical al unui pasager aşezat într-o poziţie comodă pentru somn“.

Nu este prima dată când fabricanţii de flotă, atât Boeing cât şi Airbus, explorează unele sisteme de scaune cu adevărat neortodoxe. În conformitate cu obiectivul companiei aeriene de a găzdui în avioanele sale cât mai mulţi oameni posibili, Airbus a prezentat o cerere de brevet pentru a înregistra designul unui scaun de avion în stil bicicletă în poziţie verticală, a cărui scop, aşa cum se explică în cerere, este reducerea volumului unui scaun de avion tipic, ceea ce ar permite companiei aeriene să transporte un număr mai mare de pasageri şi, probabil, să crească profiturile. Pentru liniştea pasagerilor, în cele din urmă un purtător de cuvânt al producătorului european de aeronave a recunoscut că era foarte puţin probabil să fie folosit vreodată în industrie.

Scaunul stil bicicletă al lui Airbus.

Scaunul stil bicicletă al lui Airbus.

 

În ceea ce priveşte “scaunul braţ”, nu se ştie dacă Boeing va incorpora sistemul de odihnă patentat. În timp ce, în videoul următor puteţi vedea cum funcţionează.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply