Ştire în fotografii: curăţând Machu Picchu cu o periuţa de dinţi

Vechea cetate Inca Machu Picchu, din Peru, primeşte în fiecare an în jur de 630.000 de vizitatori şi este listată ca un sit al Patrimoniului Mondial din 1983. Aceasta a fost, de asemenea, declarată ca una dintre noile şapte minuni ale lumii monderne. Cum să menţii delicatul echilibru între turism şi conservarea acestui monument pentru generaţiile viitoare?

Pentru început, Machu Picchu are fixate nişte “numerus clausus” sau numărul maxim de vizitatori pe care îi poate primi în fiecare zi. În acest sens, Ministerul Culturii din Peru a creat un sistem de rezervări online pentru a facilita munca operatorilor de turism.

În plus, zona poate fi accesată numai pe vechiile drumuri incaşe (o excursie de trei zile) sau cu trenul (trei ore din Cuzco, dar apoi este nevoie să urci panta dealului Machu Picchu). Plata biletului de intrare este obligatorie în ambele cazuri.

Absenţa unui drum direct spre sanctuarul de la Machu Picchu este intenţionată şi permite controlul fluxului de vizitatori în zonă, care având în vedere caracterul său de rezervare naţională, este deosebit de sensibil la mulţimi”, explică Wikipedia.

Toate precauţiile sunt puţine pentru a proteja aceste ruine istorice construite la mijlocul secolului al XV-lea, la aproape 2.500 de metri înălţime.

Un exemplu al acestor eforturi poate fi văzut în urmatoarea fotografie care a fost făcută la 4 septembrie în Machu Picchu. Imaginea prezintă cum un muncitor al centrului istoric utilizează o perie de dinţi pentru a efectua cu fineţe maximă curăţarea şi restaurarea zidurilor.

Un muncitor la Machu Picchu realizando activităti de curăţare şi întreţinere cu ajutorul unei periuţe de dinţi.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply