Shadow

Staycations în croaziere ar putea începe să ocupe primul loc în Regatul Unit

Regatul Unit a dat undă verde croazierelor din 17 mai, aceeași dată la care se așteaptă reluarea călătoriilor internaționale, iar companiile de transport maritim încep deja să programeze itinerarii de-a lungul coastei britanice pentru vară. Experții GlobalData susțin că în 2021, vacanțele de croazieră „vor ocupa un loc central” pe piața britanică, deoarece, în ciuda vaccinurilor, vor exista și cei care nu îndrăznesc să plece în vacanță în străinătate. 

Un purtător de cuvânt al Departamentului Transporturilor a subliniat că revenirea croazierelor naționale ar fi în concordanță cu redeschiderea turismului național, potrivit The Independent. Se așteaptă că această măsură să ajute industria să demonstreze robustețea protocoalelor sale pentru pasageri și echipaj.

GlobalData susține că, prin acest anunț, „perspectiva unei croaziere este probabil să fie populară anul acesta” și este previzibil ca, companiile să „parieze” pe piața britanică, deoarece aceasta înseamnă „generarea unor venituri atât de necesare, în timp ce se pare că se renunță la croazierele internaționale”.

Pe baza unui sondaj din al treilea trimestru al anului 2019, ultimul an normal înainte de pandemia de coronavirus, croazierele au fost o alegere populară pentru turiștii britanici, cu una din zece croaziere. Cifra a crescut la 14% în cazul babyboomer (născuți între 1946 și 1964) și la 18% în așa-numita generație tăcută (între 1928 și 1945).

„Având în vedere că aceste generații sunt mai susceptibile de a fi complet vaccinate până în vară staycations de croazieră ar putea fi o opțiune extrem de populară pentru piața din Regatul Unit”, spune Gus Gardner, GlobalData Travel & Tourism Analyst.

Britannia va face croaziere la prețuri exclusive pentru britanicii vaccinați.

Pe de altă parte, au subliniat, de asemenea, că pasagerul de croaziere „continuă să fie unul dintre cei mai fideli clienți” din industrie și suspendarea prelungită a activității – deoarece foarte puține companii au reușit să-și reia itinerariile – a dus la „niveluri ridicate de cerere reprimată”.

„Împreună cu probabilitatea crescută de a căuta călătorii mai aproape de casă, industria poate oferi ingredientele potrivite pentru a face ca staycation-urile în croaziere în Regatul Unit să fie un succes”, spune Gus Garner. 

Companiile se pregătesc

P&O Cruises a fost una dintre companiile care a început să ofere excursii scurte și croaziere de o săptămână de-a lungul coastei britanice în timpul verii.

Nava Britannia va face itinerarii de trei și patru nopți și alte șase nopți între 27 iunie și 19 septembrie; în timp ce Iona va oferi itinerarii între 7 august și 18 septembrie prin insulele scoțiene.

Aceste călătorii vor fi destinate exclusiv rezidenților din Regatul Unit care sunt vaccinați împotriva COVID-19 și au primit a doua doză cu cel puțin șapte zile înainte de călătorie. 

„Având în vedere anunțurile recente, avem toată speranța că oaspeții noștri se vor putea bucura de o vacanță în acestă vară. După stresurile și provocările de anul trecut, toată lumea merită un cadou, iar această serie de croaziere va oferi o experiență atât de necesară și memorabilă. „A spus președintele companiei, Paul Ludlow. Și a adăugat că, în timp ce pentru vară” există încă incertitudine cu privire la vacanțele în străinătate, suntem încântați să putem oferi oaspeților noștri cea mai bună escapadă aici în Regatul Unit”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.