Statele Unite vor elimina formularul vamal în aeroporturi

Statele Unite ale Americii intenţionează să elimine la sfârşitul anului 2016 obligaţia de a completa formularul vamal pentru vizitatorii care intră în ţară prin aeroporturile, aşa cum a anunţat Casa Alba, al cărei obiectiv principal este acela de a “facilita” formalităţile de intrare în ţară şi a reduce timpul de aşteptare pentru pasagerul de transport aerian, pentru a face “mai primitoare, mai prietenoasă şi eficientă” experieţta de călătorie pentru pasagerul transportului aerian.

Printre alte măsuri, US Customs and Border Protection (CBP, biroul de vamă şi protecţie a frontierelor), care depinde de Departamentul de Securitate Internă (DHS), intenţionează să “elimine” obligatţa de completa formularul, cunoscut sub numele de 6059b, “la sfârşitul anului 2016”.

Obiectivul principal, după cum a explicat Casa Alba într-un raport despre această privinţă, este de a “facilita” formalităţile de intrare şi a reduce timpurile de aşteptare.

Statele Unite vor elimina formularul vamal în aeroporturi

Statele Unite vor elimina formularul vamal în aeroporturi

 

După ce au primit în 2009 55 de milioane de pasageri internaţionali, cifra a crescut la o estimare preliminară la 74 de milioane anul trecut şi obiectivul preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama, este de a primi 100 de milioane în 2021.

Potrivit Casei Albe, turiştii care au ajuns în ţară în 2014 au cheltuit aproximativ 222.000 milioane de dolari.

“Securitatea acestei ţări este întotdeauna pe primul loc, dar putem şi trebuie să asigurăm că experienţa de călătorie va fi în continuare primitoare, prietenoasă şi eficientă“, a subliniat Casa Alba.

În raport se menţionează, de asemenea, implementarea de noi “planuri de acţiune” pentru cele mai aglomerate 17 aeroporturi din ţară, la care ajunge 73,7% din totalul vizitatorilor străini pe care îi primeşte Statele Unite anual.

Aceste planuri includ extinderea controalelor automate de paşapoarte, instalate deja în unele aeroporturi, iar utilizarea noilor tehnologii pentru ca vizitatorul să poată prezenta informaţia personală prin intermediul unui telefon inteligent sau o tabletă.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply