Statele Unite au lansat noi reguli pentru a asigura transparenţa tarifelor aeriene

Departamentul de Transport (DOT) al Statelor Unite a emis noi reguli care vor oferi o transparenţă mai mare tarifelor companiilor aeriene şi protecţie consumatorilor.

Organizaţia Travelers United (Calatori Uniti) a aplaudat iniţiativa DOT de a stabili noi norme care vor adăuga transparenţa preţurilor biletelor şi obligaţia din partea companiilor aeriene de a furniza informaţia necesară care să ofere protecţie consumatorilor.

“Această lansare atât de aşteptată este binevenită. Cu toate acestea, nu au fost rezolvate toate problemele”.

SUA lansează reguli de transparenţă pentru tarifele aeriene.

SUA lansează reguli de transparenţă pentru tarifele aeriene.

Beneficiile acestui nou regulament pentru consumatori se concentrează pe:

A cere companiilor aeriene rambursarea taxelor sau fees pentru bagaje atunci când se întârzie mult în livrarea acestora.

Marile companii aeriene din SUA vor trebui să raporteze datele cu privire la punctualitatea zborurilor lor, precum şi cele ale filialelor regionale şi ale partenerilor lor cu care lucrează în codeshare. În acelaşi timp se va cere companiilor aeriene să raporteze cu serviciul pentru clienţi care s-au înregistrat în funcţie de compania lor principala de lung curier şi de operatoarele regionale care îi poartă brandul.

A solicita companiilor aeriene să raporteze daunele dispozitivelor de mobilitate pentru ca persoanele cu handicap să poată compara modul în care companiile servesc nevoile lor.

Rapoarte cu privire la bagajele pierdute în funcţie de numărul de piese înregistrate înlocuind baza de la fiecare 1.000 de pasageri. Aceasta este o evaluare mult mai exactă a modului în care companiile aeriene gestionează bagajul înregistrat la cală.

Organizaţia Travelers United a subliniat faptul că, pentru prima dată, calatorii au un cuvânt de spus în procesul de luare a deciziilor.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply