Starwood şi InterContinental ar putea fuziona pentru a crea cel mai mare grup hotelier din lume

Starwood Hotels & Resorts Worldwide şi InterContinental Hotels Group (IHG) au început discuţiile pentru a crea cel mai mare grup hotelier din lume, potrivit unor surse apropiate negocierilor, citate de Financial Times.

Cu toate acestea, IHG a afirmat într-un comunicat că nu este în prezent în negocieri pentru a ajunge la o combinare de afaceri cu altă companie hotelieră. Între timp, Starwood a anunţat negocieri cu alte lanţuri în acelaşi scop, cum ar fi grupul american Wyndham Hotel Group.

Starwood şi InterContinental ar putea fuziona pentru a crea cel mai mare grup hotelier din lume

Capitalizarea Starwood se ridică la 13.800 milioane de dolari (aproximativ 12.600 milioane de euro), în timp ce InterContinental are o valoare de 9.500 milioane de dolari (aproximativ 8.700 milioane de euro), indicând faptul că o combinaţie între cele două afaceri ar însemna crearea unei companii uriaşe, în valoare de peste 23.000 milioane de dolari (21.500 milioane de euro).

În total, s-ar adăuga mai mult de 6.000 de hoteluri prin fuzionarea celor două lanţuri, având în vedere că Starwood gestionează 1.207 hoteluri, în timp ce IHG are 4.800 de hoteluri.

IHG şi-a dublat profitul în primul semestru ajungând la 335 mil. €, în timp ce cel al Starwood a scăzut cu 19%, rămânând la 235 milioane de euro.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply