Spania a devenit destinaţia lider în Europa pentru turismul gay

Spania a devenit una dintre destinaţiile de top din lume pentru turismul gay. De fapt, acest colectiv aduce deja mai mult de 6.000 de milioane de euro în fiecare an la economia spaniolă, o cifră care plasează deja ţara ca lider în Europa în acest segment, potrivit unui raport al firmei de consultanţă LGBT Capital, depăşind chiar şi Franţa, care înregistrează 5.909 milioane de euro.

Turismul LGBT reprezintă 10% din volumul de călători din întreaga lume, şi datorită puterii sale de cumpărare reprezintă între 15%-16% din cheltuielile turistice totale, potrivit datelor furnizate la ediţia anterioară a Târgului Internaţional de Turism de la Madrid, Fitur.

Potrivit studiului firmei consultanta, puterea de cumparare totala (nu doar in turism) a populatiei gay estimata la 450 milioane de persoane la nivel global ar depasi 3,7 miliarde de dolari pe an.

Consumatorul LGBT nu are doar o putere de cumpărare semnificativă, ci se înţelege, în general, că deoarece călătoriile lui sunt mai frecvente şi mai lungi, impactul lor în sectorul turistic este şi mai mare datorită cheltuielilor pe care le fac”, semnalează Paul Thompson, fondatorul LGTB Capital.

În plus, călătoriile acestui colectiv cresc la un ritm anual de 10,3% comparativ cu creşterea de 4,8% a turismului general, conform datelor World Travel & Tourism Council (WTTC) şi ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT).

Spania se află printre primele cinci destinaţii din lume pentru turismul gay. #shu#

Spania se află printre primele cinci destinaţii din lume pentru turismul gay. Imagine Shutterstock

În Spania, turismul gay reprezintă aproape o cincime de afaceri care este generată în Uniunea Europeană. Acesta aduce mai mult de 6.000 de euro pe an, 0,48% din Produsul Interior Brut (PIB) şi depăşeşte ţări precum Franţa, Italia sau Marea Britanie în beneficiile aduse de acest colectiv.

Franţa primeşte 5.909 milioane de euro pe an, Italia, 4.118 milioane şi Marea Britanie, 4.388 milioane de euro.

Cu toate acestea, la nivel mondial, Statele Unite rămâne destinaţia top pentru turismul de gay, cu venituri de 19.259 milioane de euro.

Alte mari enclave internaţionale sunt China, cu 5.107 milioane de euro, care ar putea adăuga cele 3.853 milioane ale Hong Kongului, şi Thailanda, cu 4.122 milioane de euro.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply