Shadow

Sosirile de turiști străini au crescut în Maroc cu 14% în 2018

Marocul a finalizat anul 2018 cu sosirea a 12,3 milioane de turiști, un număr record care reprezintă o creștere de 8% față de anul precedent, potrivit Biroului Național al Turismului din Maroc. Au fost înregistrati 6,6 milioane de turiști străini cu 14% mai mulți, în timp ce sosirea emigranților marocani care își vizitează țara de origine a crescut cu 2% ajungând la 5,6 milioane. 

Numărul turiștilor străini care sosesc în Maroc a crescut cu 14%, la 6,6 milioane de sosiri, în timp ce cel al  emigranților marocani care vizitează țara de origine a crescut cu 2% (5,6 milioane).

Directorul acestei organizații, Adel el Fakir, a explicat în declarații pentru agenția locală MAP, că toți indicatorii sectorului indică faptul că „turismul marocan este în direcția bună„.

Aceste cifre, care reprezintă în medie un milion de turiști pe lună, continuă să pună Marocul pe primul loc în ceea ce privește primirea de turiști pe continentul african, depășind Africa de Sud.

În ceea ce privește gradul de ocupare hotelieră, aceasta a fost de 47% anul trecut.

În perioada 2000-2018, sectorul turistic a înregistrat o creștere anuală de 6%, potrivit aceleași surse.

 

Piețe sursă

În ceea ce privește principalele piețe sursă de turiști, Franța ocupă primul loc cu 1,8 milioane de turiști, urmată de Spania și Germania.

În rândul piețelor emergente, Fakir a evidențiat cazul călătorilor din China, care în doar trei ani s-au înmulțit cu zece pentru a ajunge la 180.000 de vizitatori. 

În plus, companiile aeriene care operează în Maroc au înregistrat o creștere, trecând de la 24 de companii aeriene acum 15 ani la 50 în ziua de azi.

Fakir a atribuit aceste rezultate dezvoltării infrastructurii rutiere, aeroportuare și feroviare, odată cu inaugurarea în luna noiembrie a anului trecut a trenului de mare viteză dintre Tanger și Casablanca.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.