Shadow

Sondaj global în rândul călătorilor: jumătate vor să zboare din nou și în curând

ASQ Global Traveler Survey realizat de Airports Council International (ACI) a dezvăluit că jumătate dintre pasagerii chestionați vor să călătorească din nou în curând, lucru pe care organismul îl atribuie „unui nivel puternic de încredere în biosecuritatea oferită de aeroporturi și companiile aeriene„. Sondajul a constat că 48% cred că probabil vor călători în următoarele trei luni, dar, în ciuda acestui entuziasm, recuperarea depinde de o multitudine de factori.

Acești factori includ implementarea de noi măsuri pentru abordarea riscurilor pentru sănătate, inclusiv măști obligatorii pentru pasageri și personal, testarea COVID-19 înainte de zbor, stații de igienizare a mâinilor și dezvoltarea unei experiențe în aeroport mai contactless (fără contact).

Sondajul a constatat că, pe termen lung, se așteaptă o ușoară scădere generală a frecvenței călătoriilor și o modificare a principalului motiv pentru călătorie, detectând că vor exista mai puțini călători de afaceri și mai mulți oameni care zboară din motive personale sau de agrement, care va avea un impact asupra proporției tipului de fluxuri împreună cu traficul național care va ajuta la redresarea pe termen scurt.

„Unul dintre elementele cheie ale recuperării va fi înțelegerea industriei aeronautice asupra nevoilor în schimbare ale pasagerilor și, în această privință, noul sondaj ACI oferă informații cu privire la modul în care COVID-19 afectează așteptările pasagerilor și planurilor de călătorie viitoare„, a declarat CEO-ul ACI, Luis Felipe de Oliveira.

„Este liniștitor faptul că călătorii sunt dornici să călătoreasca din nou, iar sondajul nostru va ajuta aeroporturile să ia deciziile corecte pentru a oferi cea mai bună și mai sigură experiență clienților. Aeroporturile și companiile trebuie să continue să crească nivelurile de încredere pe tot parcursul călătoriei și să furnizeze și să comunice măsurile pe care le introduc”. 

Pregătirea raportului a fost susținută de KONE Corporation, Munich Airport International, Plaza Premium Group și POTLOC. Sascha Brozek, vicepreședinte senior pentru Proiecte Majore la KONE Corporation, specializată în tehnologii de infrastructură, a subliniat că gestionarea sigură și eficientă a fluxului de oameni este vitală. „Credem că  tehnologia și soluțiile inteligente ne vor ajuta să reconfigurăm medii precum terminalele aeroporturilor, păstrând securitatea și sănătatea ca prioritate”.

Ralf Gaffal, Director General al Aeroportului International din München, a subliniat că impactul pandemiei „nu numai că a determinat mișcările de trafic, ci a schimbat și comportamentul general și așteptările pasagerilor noștri” și necesită implementarea de noi procese și sisteme, subliniind că este esențial pentru industrie să ințeleagă toate schimbările și cerințele pentru a adapta rapid procesele, facilitățile și fluxul de informații”.

Bora Isbulan, director comercial al Plaza Premium Group, a subliniat importanța înțelegerii comportamentului pasagerilor globali și a modului în care acesta va evolua în continuare prin biosecuritate, progrese digitale și programe de loialitate în noua eră a călătoriilor„.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.