Smartphone-ul ca şi cheie a camerei de hotel

Dacă ai un smartphone nu vei mai pierde niciodată cheia camerei. Nici măcar nu va mai trebui să te opreşti din nou la recepţie pentru a te înregistra. Acesta este un proiect al Starwood Hotels & Resorts Worldwide, care intenţionează să trimita chei digitale la telefoanele mobile ale clienţilor prin intermediul unei aplicaţii, în loc de a face check-in şi a le da tradiţionalul card de plastic. Astfel, clienţii vor putea urca direct la camerele lor fără a trece pe la recepţie. 

Starwood, care deţine peste 1.150 de hoteluri în aproape 100 de ţări intenţionează să introducă curând acest sistem în două din hotelurile sale Aloft, în cartierul Harlem din New York şi în Cupertino (California), sediul central al companiei Apple. Dacă totul funcţionează conform planului, compania a anunţat că îl va implementa în toate hotelurile sale anul viitor.

Aplicaţia va fi compatibilă iniţial cu ultimele modele iPhone (4S şi următoarele) şi Android, aşa cum a confirmat purtătorul de cuvânt al lanţului. De asemenea, aceasta va utiliza tehnologia Bluetooth pentru a deschide camera cu doar o atingere.

Starwood planea que en un año sea posible utilizar el smartphone como llave de la habitación en todos sus hoteles. #shu#

Starwood intenţionează ca într-un an să fie posibilă utilizarea smartphone-ului ca şi cheia camerei în toate hotelurile. Imagine Shutterstock.

“Noi credem că acest lucru va deveni noul standard al modului în care oamenii vor să intre în hotel”, a comentat Frits Van Paasschen, CEO-ul Starwood, publicaţiei The Wall Street Journal. “Aceasta poate fi o noutate la început, dar credem că va deveni ceva obişnuit pentru a gestiona un hotel”.

De fapt, aceasta se aplică deja că unul dintre cele mai recente progrese în hotelurile cele mai tehnologice din lume, aşa cum am informat în alt articol.

 

Lanţ inovator

Starwood Hotels & Resorts, un lanţ cu greutate în hotelurile de tip boutique, are o lungă istorie de inovare tehnologică şi are propia echipă digitală. Anul trecut, acesta a lansat un plan pentru a dezvolta energia solară în hotelurile sale, a oferit reduceri în timpul vânzărilor de ‘Cyber Monday’ şi a fost un pioner în crearea unei aplicaţii mobile specifice pentru iPad.

Lanţul a anunţat, de asemenea, integrarea reţelei Instagram pe site-ul său, ceea ce permite utilizatorului de Internet să vadă fotografiile pe care le-au urcat clienţii. (Vezi articolul: Cum Instagram şi Pinterest schimbă industria hotelieră).

 

Informaţiile de referinţă sunt disponibile pe CNN.

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

 

3 comments

  1. […] aşa cum a făcut Starwood Hotels & Resorts Worldwide, aşa cum am informat în ştirea “Smartphone-ul ca şi cheie a camerei de hotel“; a anunţat recent o nouă aplicaţie pentru Apple Watch şi studiază să […]

  2. […] mobile. Hilton Worldwide dezvoltă un serviciu mobil de check-in şi check-out; în timp ce smartphone-ul funcţionează ca o cheie a camerei de hotel datorită unui proiect al Starwood Hotels & Resorts […]

  3. […] clienţilor să schimbe cheia camerei cu una virtuală, aşa cum am publicat în articolul “Smartphone-ul ca şi cheie a camerei de hotel“. Astfel, oaspeţii pot utiliza smartphone-ul pentru a face check-in, check-out şi să […]

Leave a Reply