Shanghai va permite intrarea turiştilor fără viză pentru maxim şase zile

Oraşul Shanghai şi provinciile sale vecine Zheijang şi Jiangsu, în delta râului Yangtse (estul Chinei), reprezintă prima zonă din ţara asiatică care va permite intrarea turiştilor străini pentru maxim şase zile fără viză, potrivit anunţului făcut acum două zile de Ministerul Siguranţei Publice. Până în prezent, această scutire se aplică doar vizitelor mai mici de trei zile.

51 de ţări vor beneficia de scutirea de viză (printre care şi România) a declarat ministerul chinez într-un comunicat oficial.

Cu această măsură, China se aşteaptă să stimuleze turismul într-una dintre cele mai dezvoltate zone ale ţării. Aceasta va fi aplicată turiştilor care intră prin aeroporturile internaţionale din Shanghai, Nankin (capitala provinciei Jiangsu) şi Hangzhou (capitala provinciei Zheijang), cu condiţia ca aceştia să aibă bilete de avion către o ţară terţă.

 Măsura turismului urmăreşte dinamizarea turismului în zona Shanghaiului.

Măsura urmăreşte dinamizarea turismului în zona Shanghaiului.

Scutirea de viză pentru călătorii străini a început să fie pusă în aplicare în diferite oraşe din China în 2013, şi de atunci s-a extins în mai multe aeroporturi din ţară, dar până acum maximul de timp permis era de 72 de ore, astfel că Shanghai este prima zonă care dublează această şedere.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply