Sfaturi pentru a creşte preţul mediu zilnic al hotelului

Siteminder propune un şir de sfaturi de bază pentru a îmbunătăţi preţul în funcţie de căţiva factori cheie, care permit hotelierului să crească profitabilitatea hotelului său.

Împreună cu venitul pe cameră disponibilă (RevPAR), preţul mediu zilnic (ADR) este un indicator cheie de performanţă pentru hoteluri cu privire la perioade de timp specifice. La răndul său, ADR-ul este unul dintre indicatorii cel mai frecvent utilizaţi pentru a concura un hotel cu concurenţă. Presupunem că pentru o anumită dată şi tip de cameră, există preţuri diferite în funcţie de “pick-up-ul” hotelului.

Percepţia călătorului cu privire la hotelul nostru determină posibilitatea acestuia de “a se juca” cu preţul.

Percepţia călătorului cu privire la hotelul nostru determină posibilitatea acestuia de “a se juca” cu preţul.

Una dintre principalele probleme este faptul că ADR-ul nu ţine cont de fluctuaţiile sezoniere sau de diferitele perioade de timp cu modificări ale tarifului. Cu toate acestea, rămâne o măsură bună pentru a compara un hotel cu concurenţii săi şi tendinţele de măsură în unitatea de cazare faţă de concurenţii cei mai direcţi.

Compania Siteminder propune o serie de strategii pentru a optimiza ADR-ul şi a putea îmbunătăţii competitivitatea a unităţii noastre de cazare:

  • Pachete, promoţii şi bonusuri.

O bună opţiune este de a convinge şi a atrage oaspeţii să utilizeze mai frecvent motorul de rezervare. Cel mai natural şi “simplu” ar fi a începe cu produse cu o valoare adăugată ridicată, care să se potrivească perfect cu nevoile segmentului de piaţă.

Pachetele personalizate oferă un diferenţiator al unităţii de cazare dincolo de a oferi tipicul mic dejun gratuit, parcare sau doar un bilet la un eveniment local.

Promoţiile vor consta în tarife speciale, care se pot schimba în funcţie de factori, precum:

– Sezonul sau perioadă de vacanţă.

– Dacă oaspetele este un VIP.

– A profita de un eveniment în zona.

Serviciile adiţionale sunt o cheltuială suplimentară pe care clienţii vor observă că au nevoie sau doresc doar în timpul procesului de rezervare. Astfel, vor putea fi incluse elemente precum şampania şi bomboanele de ciocolată în camera, servicii de transport de la şi la aeroport, sau activităţi, cum ar fi cursuri de exerciţii.

 

Evenimente şi excursii

Vânzarea de bilete la evenimente, excursii sau chiar oferirea de maşini de închiriat este o ocazie bună pentru a utiliza unitatea de cazare ca şi punct de vânzare şi a creşte veniturile pe client. În plus, aceste servicii pot oferi o experienţă mai satisfăcătoare oaspetului.

 

Vânzarea de produse în hotel

Prin această acţiune i se oferă oaspetului posibilitatea de a cumpăra produse, cum ar fi şampon, prosoape de baie, obiecte de lux precum ceasuri şi artă, haine, etc. Putem vedea modul în care această vânzare oferă venituri suplimentare profitând de interacţiunea cu camera, sau pur şi simplu se oferă o valoare adăugată colaborării între parteneri şi utilizatori.

 

A încuraja oaspeţii să ne recomande şi să se întoarcă

Dacă oaspeţii tăi îţi oferă un răspuns pozitiv la sfârşitul perioadei de şedere poţi să-i încurajezi să împărtăşească experienţa lor cu familia şi prietenii. Cheia acestei acţiuni constă în utilizarea reţelelor sociale, deoarece va spori rezervările şi gradul de conştientizare a brandului pentru viitorii călători. O idee simplă şi practică ar putea fi de a oferi oaspeţilor coduri promoţionale pentru a obţine o reducere la următoarea rezervare. Aceasta este o forma utilă de a favoriza revenirea clienţilor şi ajută la menţinerea unui nivel constant de ocupare.

 

Cazare pentru călătorii cu un timp flexibil

Unii călători nu au un itinerar fix sau îşi permit o flexibilitate de ore neobişnuite. Acest segment de clienţi generează o oportunitate de a creşte gradul de ocupare şi, prin urmare, veniturile unităţii de cazare Această opţiune poate fi activată oferind reduceri pentru nopţi suplimentare. În acest fel, vom elimina costurile suplimentare de achiziţie în zile concrete, fiind foarte benefic pe termen lung. De asemenea, este important să se identifice ce tip de călători sunt mai sensibili la astfel de oferte.

În concluzie, suntem prost obişnuiţi să realizăm strategii în scădere, devalorizând produsul şi “îndoctrinând” utilizatorul să forţeze afacerea de last minute. Drumul spre competitivitatea şi sustenibilitatea afacerii merge spre valoarea adăugată şi îmbunătăţirea continuă, fără ca preţul să fie resursa care ne va salva de fiecare dată.

 

Articol de pe Siteminder.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply