Seniorii din Luxemburg sunt europenii care călătoresc cel mai mult în afara ţării lor

Spaniolii şi grecii de peste 65 de ani sunt europenii care se bucură cel mai mult de vacanţe în propria ţară. Concret, 94% în Spania şi 92% în Grecia, potrivit datelor biroului european de statistică Eurostat. La polul opus se află cetăţenii luxemburghezi, care în 99% din cazuri, aleg o destinaţie în afara graniţelor ţării lor pentru a se bucura de timpul liber, urmaţi de belgieni, cu 91%, şi de maltezi cu 82%. 

Pe lângă faptul că fac cele mai multe călătorii în străinătate, luxemburgezii se află, de asemenea, în fruntea celor care cheltuiesc cel mai mult în vacanţele lor, 120 de euro pe zi, urmaţi de austrieci, cu 106 euro, şi maltezi cu 93 de euro.

În general, tendinţa de a rămâne în ţara de origine este vizibilă în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene şi, pe lângă Spania şi Grecia, este destul de remarcabilă în Republica Cehă şi România (89% în ambele cazuri), Italia şi Portugalia (88%).

În Luxemburg, 99% dintre seniori aleg o destinaţie din afara ţării pentru a-şi petrece vacanţa.

În Luxemburg, 99% dintre seniori aleg o destinaţie din afara ţării pentru a-şi petrece vacanţa.

Cei care cheltuiesc cel mai puţin pe zi în această grupă de vârstă sunt cehii şi  românii  (13 euro), grecii (18 euro) şi lituanienii şi ungurii (19 euro).

În toate ţările din Uniunea Europeană, cu excepţia Belgiei, cheltuielile medii ale călătoriilor vârstnici este mai mic decât media turiştilor în general, care este de 48 de euro.

În ceea ce priveşte numărul înnoptărilor, turiştii seniors au reprezentat 25% în Franţa şi Cipru. Nu departe, cu 24%, s-au aflat vârstnicii din Republica Cehă, Grecia şi Suedia.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply