Şederile în marile oraşe europene au crescut cu 4,3% în 2014

Hotelurile din marile oraşe din Europa au crescut cu 4,3% înnoptările lor în 2014, potrivit datelor furnizate de reţeaua European Cities Marketing (ECM), care analizează rezultatele din 63 de capitale.

Potrivit raportului preliminar al acestei entităţi, şederile de turişti internaţionali au crescut mai mult decât pe pieţele interne, arătând o creştere de 4,3% comparativ cu 2,9% a celor locale, şi reprezentând 65% din nopţile de hotel, care în total s-au ridicat la 235 de milioane în Europa, anul trecut.

Şederile în marile oraşe europene au crescut cu 4,3% în 2014

 

Londra şi Paris au acaparat cel mai mare număr de înnoptări internaţionale, deşi cu creşteri mici. În acest sens, a ieşit în evidenţă mai mult Berlin, cu o creştere de 6,4% şi Amsterdam, cu 10,4%.

Raportul evidenţiază recuperarea bună în Spania şi Italia. Astfel, Barcelona rămâne pe locul al patrulea în Europa, cu o creştere de 4,6% iar Madridul locul 9 dar cu o creştere de 5,7%. În cazul Romei, acest oraş ocupă locul al treilea, cu o creştere de 4,1%.

 

Principalele pieţe emitente

Pieţele emitente din Statele Unite, Germania şi Marea Britanie au reprezentat aproape un sfert din şederile din Europa de anul trecut. Fiecare piaţă a crescut cu între 4% şi 6%.

Şederile în marile oraşe europene au crescut cu 4,3% în 2014

Cea mai mare creştere a fost înregistrată de China, care a crescut cu 13,2%, acaparând 1% din toate sejururile în marile oraşe europene, într-o piaţă care crescuse deja cu 11,4%  anul precedent. Cu toate acestea, în 2014, iasă în evidenţă prăbuşirii Rusiei ca piaţă emitentă, cu o scădere de 7,9%  şi a Japoniei, de 4,1%.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply