Se vând castele private în Italia pentru a le transforma în hoteluri

Din nordul până în sudul Italiei sunt în vânzare zeci de castele private, care ar putea găzdui hoteluri. De fapt, în unele dintre ele se desfăşoara activităţi turistice şi agricole. Preţurile variază de la 1.200 la 8.500 de euro metrul pătrat pe imobile de mare prestigiu şi în stare perfectă.

În luna aprilie, Italia scotea din nou la licitaţie patrimoniul său pentru a găzdui hoteluri şi a obţine fonduri. Această iniţiativă a fost precedată de închirierea clădirilor istorice pentru reducerea datoriei.

Acum este iniţiativa privată cea care optează pentru vânzare. De fapt, vila bijutierilor Bulgari din Toscana va redeveni un hotel de lux. Doar pe site-ul Lionard Luxury Real State, aşa cum confirmă CEO-ul său, Dimitri Corti, “avem în vânzare 37 de castele, dar în portofoliul nostru sunt mai mult de 70 în toată Italia“.

Castelul situat pe dealurile Monferrato, in Piamonte, de aproape 6.000 de metri pătraţi, aproximativ şapte milioane de euro. Fotografie: Lionard Luxury Real State.

Castelul situat pe dealurile Monferrato, in Piamonte, de aproape 6.000 de metri pătraţi, aproximativ şapte milioane de euro. Fotografie: Lionard Luxury Real State.

 

Costurile de întreţinere ridicate şi presiunea fiscală asupra imobilelor au convins mulţi propietari, de obicei de mai multe generaţii, să ia în considerare vânzarea către un client străin, care în acest moment este singurul interesat de achiziţionarea activelor de acest tip.

Clienţii străini, spune Corti, “este vorba de preţuri foarte avantajoase, mai ales dacă se compară cu cele din alte oraşe, cum ar fi Londra sau New York”. Pe de altă parte, adaugă el, “achiziţionarea unui imobil de mare valoare, cum ar fi un castel sau o vilă istorică, potrivit experienţei noastre, se traduce întotdeauna într-o oportunitate pentru că generează un impact economic în teritoriu şi în locurile de muncă“.

Cele mai ieftine se află în Piamonte. Astfel, pentru un castel perfect restaurat pe dealurile din Monferrato de aproape 6.000 de metri pătraţi, înconjuraţi de o pădure de Cinquecento, se cer aproximativ şapte milioane de euro, un pic mai mult de 1.000 de euro pe metru pătrat. De asemenea, în alte regiuni italiene pot fi găsite oportunităţi la un preţ similar, de la Umbria la Emilia Roamana, de la Lazio la Liguri, la Toscana, una dintre cele mai cerute.

Castillo di Acquabella a fost restaurat artistic.

Castillo di Acquabella a fost restaurat artistic.

 

Acesta este cazul Castillo di Acquabella, în rezerva naturală Vallombrosa, a cărui 5.000 de metri pătraţi au fost restauraţi artistic. Pe coasta între Livorno şi Castiglioncello este, de asemenea, în vanzare un castel de 900 cu vedere la mare: 700 metri pătraţi repartizaţi în patru etaje şi două turnuri, cu o grădină de lux cu plante exotice.

În vânzare se află, de asemenea, castelul lui Sapia Salvati, femeia sieneză protagonistă a unui episod din Purgatoriul lui Dante, la doar şapte kilometri de Siena. Înconjurat de o pădure atemporală, are nevoie de o reformă completă, de aceea preţul său de vânzare este de 2,5 milioane de euro.

Pentru un preţ mai mare, între 10 şi 12 milioane de euro sau chiar mai mult, se află castelele în Chianti senese şi florentino cum ar fi Castillo di Tavolese, de 7.676 metri pătraţi şi 62 de hectare de parcuri , unde se află alte palate, case şi chiar o biserică.

Pentru între 10 şi 12 milioane de euro este în vânzare acest impunător castel de 8.800 de metri pătraţi în apropiere de Milano.

Pentru între 10 şi 12 milioane de euro este în vânzare acest impunător castel de 8.800 de metri pătraţi în apropiere de Milano.

 

În Lombardia, cu un preţ similar, este în vânzare un castel impunător în apropiere de Milano. Înconjurat de ziduri medievale şi cu şase turnuri, are 8.800 de metri pătraţi de suprafaţă cu o anexă pentru angajaţi, capela şi cimitir privat. Toate acestea înconjurate de o grădină italiană unde se află o piscină mare construită pe ruine vechi.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply