Se dezvoltă un avion supersonic ale cărui zboruri vor costa 4.700 de euro

Virgin Galactic al magnatului britanic Richard Branson s-a asociat cu Boom Technology, un start-up din Denver, pentru dezvoltarea unui avion supersonic cu o capacitate pentru 55 de pasageri, care este programat să fie lansat în 2023. 

“La şaizeci de ani de la începutul erei jetului, încă zburăm la vitezele din anii 60”. a afirmat Blake Scholl, fondatorul şi CEO al Boom Technology. “Cei care au proiectat Concorde nu aveau tehnologia pentru călătorii supersonice accesibile, dar astăzi o avem. Astăzi suntem mândri să prezentăm primul nostru avion, în timp ce aşteptăm să realizam primul nostru zbor la sfârşitul anului”.

Boom a arătat modelul XB-1, un prototip la sub-scară al avionului său de pasageri, în zona hangarului din Denver. Compania a explicat că avionul va zbura la viteze la fel de rapide ca Mach 2.2, echivalentul a 1.451 mph (2.335,16 km/h), sau cu 10% mai rapid decât Concorde înainte de a fi retras în 2003. Avionul va avea o capacitate pentru 55 de pasageri şi va zbura la 60.000 de picioare (18.000 m).

Se dezvoltă un avion supersonic ale cărui zboruri vor costa 4.700 de euro

Se dezvoltă un avion supersonic ale cărui zboruri vor costa 4.700 de euro

Designul său beneficiază de materialele moderne ale avioanelor, cum ar fi fibra de carbon pentru fuselaj si motoare turbofan. Avionul nu va avea nevoie de postcombustie, a spus Boom, permiṭându-i să zboare cu o eficienṭă mai mare a combustibilului decât Concorde.

XB-1, care este o treime din dimensiunea eventualului avion de pasageri proiectat de Boom. Probele supersonice vor fi efectuate în apropierea bazei aeronautice Edwards din sudul Californei, a spus compania.

Virgin Galactic va oferi servicii de inginerie şi fabricaṭie, împreună cu suportul şi operarea zborurilor de probă pentru joint-venture-ul. Compania are, de asemenea, opṭiunea pentru primele 10 fuselaje Boom.

“De mult timp sunt pasionat de aviaṭia aerospaṭială şi dezvoltarea zborurilor comerciale de mare viteză”, a spus Branson. “Ca un inovator în spaṭiu, decizia Virgin Galactic de a lucra cu Boom a fost uşoară”.

Boom se aşteaptă ca avionul de pasageri să fie certificat pentru serviciu în 2023, potrivit rapoartelor. Branson a stabilit un preṭ iniṭial de 5.000 de dolari (aproximativ 4.700 de euro) pentru zborul New York – Londra.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply