Se construieşte un hyperloop în Emiratele Arabe Unite

Transportation Technologies (HTT) şi Carbures au început să construiască prima capsulă a Hyperloop, acel concept revoluţionar de tren al viitorului pentru transportul de pasageri şi mărfuri al vizionarului Elon Musk. Este un tren de capsule (vagoane) care călătoreşte la vitezele avioanelor pentru preul unui bilet de autobuz. Construit la comandă, este eficient în consumul de energie şi sigur. Primul Hyperloop va conecta Abu Dhabi şi Dubai, în Emiratele Arabe Unite. Cei 160 de kilometri care le separă vor putea fi parcurşi în 12 minute

Prima livrare este programată pentru acest an, 2018, aşa cum a anunţat compania cu sediul în Toulouse într-un comunicat. Aceasta explică faptul că capsula are o lungime de 30 de metri lungime şi un diametru de 2,7 metri, o greutate de 20 de tone, cu o capacitate de între 28 şi 40 de călători. Concret, aceasta va călători la o viteză de 1.223 km/h.

Capsula Hyperloop levitează în interiorul unui tub cu presiune scăzută, care prezintă o rezistenţă mică la aer, similar cu un avion la altitudine mare. Aerul din faţa capsulei este deplasat înapoi de un compresor.

Costurile de construcţie sunt mai mici decât cele ale altor infrastructuri, sau cât s-ar credea că ar fi costul deplasării terestre, datorită faptului că tubul ridicat pe piloni, astfel vor fi evitate expropriile care ar face mai costisitor aceste proiect. Acest sistem îl face, de asemenea, mai puţin vulnerabil la condiţiile meteorologice, potrivit companiei.

Compania evidenţiază, de asemenea, că este auto-sustentable prin folosirea levitaţiei magnetice pasive, frânarea regenerativă şi a energiei sale, printre altele.

 

Hyperloop-ul din Dubai

Cum ar fi una dintre capsúlele Hyperloop (Fotografie: Efe)

Cum ar fi una dintre capsúlele Hyperloop (Fotografie: Efe)

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply