Schimbări de piloţi şi echipaj de cabină ca urmare a veto-ului lui Trump

Compania aeriană germană Lufthansa a informat că a trebuit să reprogrameze planul de muncă şi să mute pe alte rute membrii echipajelor sale afectate de veto-ul preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, impus cetăţenilor din şapte ţări de majoritate mulsumană. Şi Emirates a fost forţată să facă modificări în programul piloţilor şi al membrilor echipajului de cabină. În cazul său, compania aeriană zboară spre 11 oraşe din SUA şi are personal din cele şapte ţări interzise.

“Avem membrii de echipaj care sunt afectaţi de ordinul executiv”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei germane, care nu a putut oferi încă numărul concret de angajaţi afectaţi, potrivit ziarului Die Welt.

De asemenea, au fost afectati pasagerii companiei germane, deşi cifra este foarte mică, a adăugat purtătorul de cuvânt, menţionând cazul unei organizaţii umanitare, care nu a putut transfera un grup de refugiaţi în Statele Unite via Frankfurt, principalul oraş german.

Schimbări de piloţi şi echipaj de cabină ca urmare a veto-ului lui Trump

Pentru călătorii care nu mai pot intra pe teritoriul Statelor Unite, compania aeriană oferă posibilitatea de a realiza schimbări fără penalităţi. Pierderile pentru compania aeriană nu au fost încă cuantificate.

De asemenea, purtătorii de cuvânt ai Emirates au informat agenţia britanică Reuters cu privire la măsuri similare cu piloţii şi echipajul său de cabină, ca urmare a interzicerii în tara decretată de Donald Trump pentru inimigranţii din mai multe ţări de majoritate musulmană, deoarece compania aeriană are angajaţi piloţi şi însoţitori din cele şapte ţări – Irak, Siria, Iran, Somalia, Sudan, Libia şi Yemen – incluse în interdicţie, care nu vor mai putea lucra în zborurile spre Statele Unite.

Pe fondul confuziei care a urmat ordinului executiv al preşedintelui american, au apărut mai multe poveşti de persoane şi familii blocate în Dubai. Fiind aeroportul cu cel mai mare trafic internaţional din lume, aeroportul din Dubai este un hub global şi un coridor spre SUA pentru milioane de pasageri.

“În ceea ce priveşte cerinţele de intrare pentru a călători din/spre Statele Unite, Emirates continuă să se conformeze indicaţiilor furnizate de US Customs and Border Protection“, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei pentru Arabian Business.

Schimbări de piloţi şi echipaj de cabină ca urmare a veto-ului lui Trump

El a explicat, de asemenea, că compania aeriană asistă pasagerii din şapte ţări afectaţi de rezervarea de noi zboruri şi rambursarea biletului. În mod similar, compania Etihad Airways, din Abu Dhabi, a “oferit modificări sau rambursări şi rezervări noi  pasagerilor” afectaţi de interdicţie.

Alte companii aeriene internaţionale se confruntă cu probleme similare şi ajustează programarea echipajului său, după cum este necesar.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply