Cele şase zone mondiale care vor stimula rezervările în 2016

Un nou raport identifică şase zone fierbinţi –India, China, Columbia, Mexic, Singapore şi Australia– în care creşterea cererii de călătorii de business determină o creştere semnificativă a preţurilor biletelor de avion. Iar acest lucru se întâmplă chiar dacă preţurile la nivel mondial arată că vor rămâne practic la fel în 2016.

“Călătoriile de afaceri sunt un indicator cheie al activităţii economice”, a spus Joseph Bates, vicepreşedintele de cercetare la GBTA Foundation. “Perspectivele preţurilor transportului aerian, hotelurilor şi transportului terestru în 2016 sunt surprinzător de stabile. Cu toate acestea, atunci când se aprofundează, datele arată zonele fierbinţi la nivel mondial în care cererea provoaca o crestere a preţurilor la biletele de avion. În 2016, este de aşteptat că India, Columbia, Mexic, Singapore şi Australia să fie în fruntea listei.

Aceste constatări sunt extrase din GBTA Annual Forecast for Global Business Travel Spending 2016, un raport întocmit de GBTA Foundation, divizia de formare şi cercetare al Global Business Travel Association (GBTA), şi compania de management de călătorii Carlson Wagonlit Travel (CWT).

Raportul include previziunile globale, regionale şi de ţară cu privire la preţurile transportului aerian, hotelurilor, transportului terestru şi al reuniunilor şi evenimentelor care vor fi observate în 2016.

Perspectivele globale sunt stabile. #shu#.

Perspectivele globale sunt stabile. Imagine Shutterstock.

“Datele oferă o imagine completă a unui sector de călătorii de business dinamic”, a declarat Cristophe Renard, vicepreşedinte al CWT Solutions Group. “Pentru acei manageri de călătorii concentraţi asupra costurilor, acest rezumat poate fi de ajutor pentru a profita de oportunităţi şi a reduce costurile pentru a consolida şi mai mult orice buget de călătorii”.

 

Transport aerian

Preţurile transportului aerian vor rămâne practic la fel la nivel mondial din cauza preţurilor mai mici la energie, şi creşteri susţinute a capacităţii şi a cererii stabile. La nivel regional, raportul prevede:

– Asia-Pacific şi America Latină: o uşoara creştere a preţurilor (1,2% şi 0,8% respectiv). Mai multe informaţii cu privire la cele şase cele mai fierbinţi zone din aceste regiuni mai jos:

– Europa, Orientul Mijlocul şi Africa: o uşoara creştere a preţurilor (0,4%).

– America de Nord: 0,5% cu SUA uşor în creştere (0,5%) şi Canada puternic în scădere (-5%).

Datele regionale şi globale dezvăluie doar o parte a imaginii. Se estimează că preţurile vor creşte în şase ţări, ca urmare a cererii puternice:

 • Columbia va înregistra o creştere de 3% datorită unei clase de mijloc şi o economie relativ stabilă, care stimulează cererea într-o piaţă în care capacitatea a crescut modest.
 • Mexic va ave o creştere de 3% ca urmare a unei cereri puternice atât pe plan intern cât şi internaţional.
 • Singapore va experimenta o creştere de 3% din cauza preţurilor mai mici la energie şi a unei politici monetare mai putin restrictive, ambii factori vor determina o creştere a cererii.
 • India va înregistra o creştere de 2,6% datorită uneri recuperări a mediului de afaceri şi a încrederii consumatorilor.
 • China va experimenta o creştere de 2,8% datorită unei cereri interne şi, de asemenea, unei cereri puternice în ciuda încetinirii creşterii economicii şi a volumului de călătorii de business.
 • Australia va cunoaşte o creştere de 2,7% datorită unei îmbunătăţiri a condiţiilor de business va duce la cresterea internă de transport aerian.

Creşterea de 6,3% este aşteptată într-o a şaptea ţară Venezuela, din cauza inflaţiei ridicate, scăderea preţului la petrol şi o monedă care depinde de dolarul american.

 

Hotel 

La nivel mondial, în 2016 preţurile hotelurilor vor creşte, deoarece cererea depăşeşte oferta în ceea mai mare parte a regiunilor:

 • Asia Pacific va înregistra o creştere a preţului la hoteluri de 3% cu Singapore, Japonia şi Australia în frunte.
 • În Europa, Orientul Mijlociu şi Africa preţurile hotelurilor vor suferi o creştere mai moderată de 1,8%, deşi multe ţări europene vor experimenta creşteri în moneda locală din cauza cursului de schimb faţă de dolarul SUA. Preţurile din Rusia vor creşte în mod semnificativ ca urmare a impactului scăderii preţurilor la petrol şi al sanctiunilor economice.
 • În America Latină, preţurile vor creşte cu 3,7% din cauza inflaţiei din unele ţări, în special Venezuela şi Brazilia.
 • În America de Nord, cererea ridicată va duce la o creştere a tarifelor de 4,3% impulsată de activitatea în zona Francisco Bay Area, Los Angeles şi alte oraşe mari din SUA.

 

Transportul terestru 

Preţul închirierilor de maşini a fost sub presiune timp de mai mulţi ani. Cererea nu creşte suficient şi flotele nu au fost gestionate cu o atenţie suficientă, ceea ce a dus la stagnarea preţurilor la nivel global şi regional. Cea mai interesantă tendinţa pe care o observăm la nivel mondial se învârte în jurul economiei de colaborare. Deşi nu ne aşteptăm să aibă un impact semnificativ asupra închirierilor tradiţionale de maşini, ar putea avea un impact în companiile de închirieri de maşini carpooling şi în segmentul de maşini sedan/negre.

 

Reuniuni şi evenimente

La nivel mondial, sunt aşteptate doar creşteri moderate în costul zilnic pe asistent şi mărimea grupurilor, cu excepţia Asiei-Pacific, care va înregistra o creştere de 5% a costului pe participant de 5% şi de 11% în mărimea grupului. Cererea puternică în China şi India este cel mai mare motor din regiune când vine vorba de creşteri ale costurilor şi de mărime a gupului. America de Nord va experimenta, de asemenea, o creştere a costului zilnic pe participant de 4,5% cu un accent pe alimente şi băuturi pentru a reduce costuri.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply