Şapte inovaţii care vor schimba interiorul avioanelor

Şapte inovaţii, printre cele mai inteligente idei pentru cabina avioanelor din viitoarea generaţie, au câştigat anul trecut Premiul Crystal Cabin. Cunoscut sub numele de ‘Cabin Oscar’, acesta este recunoaşterea cea mai prestigioasă în acest segment, oferit la Aircraft Interiors Expo, care are loc în fiecare an la Hamburg.

Anul trecut au fost prezentate un număr record de 68 de propuneri din 18 ţări, dintre care 21 de finalişti şi şapte câştigatori de către 24 de experţi internaţionali ai juriului. Premiul a fost creat de clusterul de aviţtie din Hamburg în 2007.

 

Câştigătorii

Upper Class Deck A380 Etihad Airways (Emiratele Arabe Unite), ca prima companie aeriană din lume care a instalat în interiorul unui avion comercial un apartament de trei camere, “Reşediţna Etihad”.

Acaunul SANTO va oferi o comoditate mai mare pasagerilor care călătoresc cu copii sau pentru cei supraponderali, în timp ce se profită de un spaţiu pierdut al cabinei.

Acaunul SANTO va oferi o comoditate mai mare pasagerilor care călătoresc cu copii sau pentru cei supraponderali, în timp ce se profită de un spaţiu pierdut al cabinei.

Eclipsa Solar de B/E Aerospace (SUA). Unul dintre liderii mondiali în fabricarea de articole pentru cabine a creat un sistem de încărcare a acumulatorilor dispozitivelor electrice cu energie solară, folosind o nouă tehnologie care va fi integrată la geamurile avionului, permiţându-le pasagerilor să încarce dispozitivele lor mobile în timpul zborului. Deşi sistemul este încă în curs de dezvoltare, producătorul a gestionat deja aprobarea pentru producţie.

Conceptul Cabina E2 de Embraer (Brazilia). Producătorul de flotă brazilian a fost recunoscut pentru designul sau inovator din modelul său E2 de avioane regionale, caracterizat de utilizarea raţionala a spaţiului, cu dulapuri speciale şi scaune pe niveluri.

Scaunul SANTO de SII Deutschland (Alemania). Scaunul Special Accomodation Needs for Toddlers & Oversized passengers a fost dezvoltat având în vedere nevoile speciale a celor care călătoresc cu copii mici sau ale persoanelor supraponderale. Lăţimea sa este de o dată şi jumătate cea standard şi permite utilizarea spaţiului pierdut în spatele cabinei, unde fuselajul este îngust.

“Exede in the Air” de ViaSat (SUA). Acest satelit va oferi o conexiune la Internet de 12 Mbps pentru fiecare scaun, oferind pasagerilor posibilitatea de a vedea filme sau a face cumpărături online deasupra norilor şi fără dificultate.

XHR2000 LEXAN de SABIC Innovative Plastics (Emiratele Arabe Unite). Această companie a prezentat un material film inovator având o transparenţă de 80%, în prezent acesta fiind cel mai mare nivel realizat. Diferitele sale aplicaţii variază de la ferestre până la acoperirea elementelor din cabină şi va oferi designerilor de interior ale avioanelor, în special, posibilităţi complet noi.

Compactador de gunoi creat de Universitatea de Ştinte Aplicate din Hamburg (Germania). Marc Spille, student la aviaţie, în colaborare cu Airbus, a dezvoltat un container de deşeuri mobil care utilizează tehnologia vacuum pentru toaleta de la bord pentru a comprima sacii de gunoi într-un format care permite economisirea de spaţiu în câteva secunde.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply