S-au găsit cele două cutii negre ale avionului AirAsia prăbuşit în Marea Java

O echipă de scafandri a Marinei din Indonezia a recuperat luni una dintre cutiile negre ale avionului Air Asia, care s-a prăbuşit în Marea Java cu 162 de persoane la bord (a se vedea: Avionul companiei AirAsia dispărut s-a prăbuşit în mare). Ulterior, echipele de salvare au reperat a două cutie la aproximativ 20 de metri de locul unde a fost găsită prima. 

Acest lucru a fost raportat de către Agenţia de Căutare şi Salvare din Indonezia, Fransiskus Bambang Soelistyo. “Dimineaţa aceasta am primit informaţia oficială de la comitetul de securitate privind transportul. La ora 07:11 s-a reuşit recuperarea unei părţi din cutia neagră cunoscută ca şi înregistratorul de date”, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Săptăm ana trecut a fost găsită coada avionului AirAsia, prin urmare autorităţile se aşteptau să găsească curând cutiile negre ale aparatului, stocate într-un din secţiunile cozii aparatului Airbus A320-200. Luni, echipele de salvare au reuşit să recupereze FDR-ul avionului, care  era sub rămăşitele uneia dintre aripi şi a fost dus luni pe una dintre navele implicate în operaţiunile de salvare.

S-au găsit cele două cutii negre ale avionului AirAsia prăbuşit în Marea Java

De asemenea, dispozitivul cunoscut sub numele de Voice Recorder Cabin (VCR) al avionului Airbus A320-200 al AirAsia a fot găsit la aproximativ 20 de metri de locul în care fusese deja recuperată prima cutie neagră a aparatului, aşa cum a informat televiziunea News Asia.

Şeful Statului Major ale Fortelor Armate din Indonezia, generalul Moeldoko, a supravegheat activitatea de căutare şi recuperare a celei de-a două cutii negre.

Autorităţile au decis să încojoare zona de căutare pentru a împiedica navigarea altor nave şi au cerut să nu se utilizeze posturile de radio pentru a capta semnalele emise de VCR.

Leave a Reply