Ryanair se lansează pe rutele de lung curier şi cu tarife low cost

Consiliul de administraţie al Ryanair, prima companie aeriană low cost europeană, a aprobat în cele din urmă planurile de a începe zborurile transatlantice în următorii patru sau cinci ani, care, în unele cazuri, ar putea fi oferite la puţin peste 10 euro, aşa cum mai demult a speculat mai degrabă decât anunţat preşedintele său executiv, Michael O’Leary.

Ryanair se lansează pe rutele de lung curier şi cu tarife low cost

Ryanair se lansează pe rutele de lung curier şi cu tarife low cost

 

În principiu, prima companie low cost europeană, analizează operarea de zboruri în zeci de oraşe europene şi americane şi va face acest lucru, potrivit ziarului britanic Financial Times, odată ce va ajunge la un acord pentru achiziţionarea flotei de cursă lungă cu unii dintre principalii producători de aeronave, Airbus sau Boeing.

Potrivit lui Kenny Jacobs, director de marketing al Ryanair, deşi unele tarife promoţionale subvenţionate ar putea costa puţin peste 10 euro, biletele de dus-întors ar costa aproximativ 140 de euro, iar compania aeriană ar putea umple la jumătate avioanele sale Premium cele mai scumpe.

Faptul că consiliul de administraţie al companiei low cost irlandeze a aprobat planurile, susţine anunţurile pe care le face de mai mulţi ani polemicul O’Leary, care chiar a propus tarife Economice de 10 euro şi tarife Business de 4.000 de euro cu servicii “foarte speciale”, de fapt, într-o conferinţă de presă de la Paris a menţionat ceva de natură sexuală.

Compania aeriană a recunoascut că “consiliul Ryanair a aprobat planurile de afaceri pentru creşterea viitoare, inclusiv operaţiile transatlantice. Suntem în discuţii cu fabricanţii cu privire la avioanele de lung curier, dar nu putem comenta mai mult pe această temă. Consumatorii europeni doresc tarife mai mici pentru a călători in Statele Unite, iar americanii la fel pentru a veni în Europa. Noi vedem acest proiect ca o dezvoltare logică pe piaţa europeană”.

Nicio companie aeriană nu a reuşit să opereze servicii transatlantice la tarife low cost în mod profitabil, chiar şi la preţuri mult mai mari decât cele propuse de Ryanair.

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply