Ryanair renunţă la a zbura în Statele Unite cu 12 €

Ryanair a recunoscut că a săvârşit o eroare atunci când a afirmat că consiliul său a aprobat planuri pentru a lansa o companie aeriană transatlantică, un proiect care va fi dezvoltat în următorii patru sau cinci ani. Acest lucru a fost afirmat Michael O’Leary, Acest lucru a fost declarat de către Michael O’Leary, primul executiv şi purtător de cuvânt al companiei aeriene irlandeze, justificând acest anunţ că “o lipsă de comunicare”. Compania a trebuit să comunice oficial clarificarea Bursei din Londra.

O’Leary a făcut clarificarea ziarului Financial Times, respingând informaţia emisă printr-un comunicat care anunţă că, printr-o decizie a consiliului de administraţie, Ryanair se lansează pe termen lung şi cu tarife low cost.

Un comunicat publicat de ziarul britanic remarcă faptul că “consiliul Ryanair a aprobat planurile de afacere pentru creşterea viitorului, inclusiv operţiunile transatlantice. Suntem în conversaţii cu fabricanţi cu privire la avioane de lung curier, dar nu putem oferi mai multe informaţii. Consumatorii europeni doresc tarife mai mici pentru a călători în Statele Unite, la fel şi americanii pentru a veni în Europa. Noi vedem acest proiect ca o dezvoltare logică în piaţa europeană”.

Ryanair renunţă la a zbura în Statele Unite cu 12 €

Ryanair renunţă la a zbura în Statele Unite cu 12 €

 

Informaţia a fost publicată de mass-media britanică şi din mai multe ţări din lume. Exprimându-şi surpiza cu privire la faptul că ştirea a avut atâta repercusiune, O’Leary a declarat marţi că nu era nimeni la Ryanair care să poată să retragă declaraţia, pentru că era San Patrick Day, iar în zilele următoare de miercuri şi joi, era plecat într-o călătorie, aşa că nu a putut clarifica ştirea mai devreme.

Într-un comunicat pentru bursa de valori de joi, Ryanair a spus că consiliul său de administraţie până la urmă nu a aprobat proiectul. “Ca urmare a publicaţiilor recente din presă, consiliul Ryanair Holdings Plc doreşte să clarifice că nu a luat in considerare, nici aprobat, niciun proiect transatlantic şi nu are nicio intenţie de a face acest lucru”, a spus Ryanair.

Mai mulţi analişti au subliniat că nu-i surprindea schimbarea direcţiei, deoarece acesta era un proiect despre care O’Leary a vorbit acum mult timp “cu puţine progrese şi neclar pentru investitori”.

Cu toate acestea, polemicul preşedinte executiv al companiei aeriene low cost irlandeze încă insistă că va realiza proiectul şi că consiliul nu l-a aprobat pentru că ar însemna crearea unei noi companii.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply