Ryanair câştigă un recurs împotriva eDreams în Germania

Tribunalul Regional din Hamburg (Landgericht Hamburg) a cerut agenţiei eDreams să nu mai folosească subdomeniul “Ryanair.eDreams.de” şi să folosească acelaşi termen ca subdomeniu pe Google Ads.

Tribunalul a hotărât, de asemenea, ca eDreams trebuie să plătească o despăgubire pentru încălcarea drepturilor de marcă şi a decis că subdomeniul “Ryanair.eDreams.de” pe care îl utilizează eDreams sugerează în mod greşit clienţilor că eDreams în sine este Ryanair, deşi nu există nici o relaţie comercială între site-ul de călătorii şi Ryanair.

Ryanair câştigă un recurs împotriva eDreams în Germania

Ryanair s-a implicat în mai multe cazuri în justiţie la nivel european împotriva acestui tip de site-uri pentru a evita ca clienţii săi să plătească taxe suplimentare şi să se asigure că compania aeriană are datele de contact necesare pentru a comunica cu clienţii săi. Multe dintre aceste pagini web crează în continuare probleme clienţilor Ryanair şi/sau refuză/eşuează să transmită informaţii vitale, atât pentru pasageri cât şi pentru Ryanair, cu privire la probleme cum ar fi schimbarea zborurilor, check-in-ul online, asistenţa pentru zboruri speciale şi datele de contact, care a dus uneori la pierderea zborurilor şi la probleme repetate pentru clienţi.

Robin Kiely, responsabilul de Comunicare al Ryanair, a declarat: “Suntem mulţumiţi de sentinţă data de Tribunalul Regional din Hamburg, care a confirmat că eDreams a utilizat un subdomeniu ilegal, ducând utilizatorii în eroare, făcându-i să creadă că portalul de călătorii avea un acord oficial cu Ryanair. Ryaniar va continua să urmărească astfel de practici pentru a evita confuzia cu privire la condiţiile preţului şi rezervare în rândul consumatorilor europeni”,

Aşa cum am informat în ştirea Justiţia germană interzice agenţiei eDreams să anunţe tarifele Ryanair ca cele mai ieftine, tribunalul a hotărât o măsură provizorie împotriva agenţiei online eDreams prin care interzicea site-ului să anunţe zborurile Ryanair garantând tariful cel mai ieftin.

 

 

Sursă: hosteltur.com

One comment

  1. […] are o istorie lungă cu rezultate diverse. Ultimele evenimente ale acestei bătălii au fost, câştigarea unui recurs împortiva eDreams în Germania şi decizia din Spania prin care Ryanair era acuzată de concurenţă neloială împotriva […]

Leave a Reply