Rute în taxi pentru a vâna Pokemoni, sau cum să faci afaceri cu Pokemon GO

Profitând de furoarea pe care a stârnit-o revoluţionara aplicaţie Pokemon GO, un şofer de taxi din statul mexican Veracruz a găsit calea de a scoate profit pentru afacerea sa şi a-şi îmbunătăţi veniturile: el a început să ofere trasee especiale pentru a “vâna” pokemoni. 

Prin intemediul reţelei sociale Facebook, şoferul de 29 de ani şi-a oferit serviciile pentru a duce “vânătorii” pe străzile din oraşul Minantitlán publicând acest anunţ:

“Taxi sigur. O să te duc să cauţi pokemoni pentru 130 de pesos în prima oră şi, începând cu a doua oră, 100 de pesos”.

În primele trei zile, anunţul său a fost partajat de peste 700 de ori şi a acumulat mii de îmi place. Mulţi au considerat că este vorba despre o glumă, dar alţii l-au luat în serios şi au început să sune. În tot acest timp a făcut 20 de călătorii, cerute mai ales de adolescenţi între 13 şi 15 ani care călătoresc singuri.

Rute în taxi pentru a vâna Pokemoni, sau cum să faci afaceri cu Pokemon GO

Rute în taxi pentru a vâna Pokemoni, sau cum să faci afaceri cu Pokemon GO

Taximetristul a spus că “imi cer doar să merg încet”. Trebuie să merg cu mai puţin d 20 de kilometri pe oră pentru a le fi luată în calcul distanţa, apoi imi cer să mă opresc. Ei coboară, fac câţiva paş, fac ceva cu telefonul mobil şi apoi se urcă iar. Dar pentru clienţii săi, ei vânează pokemoni ascunşi pe străzi pentru a-i antrena şi a lupta cu ei.

Fiind abia doar versiunea sa “paţială” Pokemon Go începe deja să creeze “economii paralele”, ceva care s-a mai întâmplat cu alte jocuri. Diferenţa de această dată este că acesta este un joc de realitate augmentată, astfel că multe servicii care apar au de a face cu lumea reală.

Ideea şoferului mexican are deja versiuni similare în oraşele New Jersey şi Topeka în Statele Unite.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply