Roma interzice centurionii turistici

Primăria din Roma a interzis centurionilor turistici, faimoasele personaje care îşi fac fotografii cu turiştii în schimbul banilor în centrul oraşului. Aşa cum a explicat consiliul într-o ordonanţă, această măsură are drept scop “protejarea onoarei şi a patrimoniului din capitală pe perioada Jubileului”. Mai mult, sunt interzise şi tricicletele pentru transportul de persoane şi vânzătorii ambulanţi de bilete la muzee sau trasee turistice.

Noul regulament interzice “orice activitate care implică fotografiile cu persoane îmbrăcate în costume istorice în schimbul banilor”.

Tricicletele s-au înmulţit în ultimii ani şi există mai mult de o sută în centrul istoric punând uneori în pericol străzile cu modul lor de a conduce. Acestea percep, de obicei, 50 de euro pentru a vizita cinci monumente.

În ceea ce priveşte vânzătorii de bilete, aceştia asaltează turiştii oferindu-le preţuri ieftine pentru a nu sta la cozi. În unele cazuri, apar escrocherii pentru că vând bilete false, unii includ chiar şi întâlniri cu Papa.

Roma interzice centurionii turistici

Roma interzice centurionii turistici

Această măsură are scopul de a asigura “securitatea urbană, deoarece persoanele implicate în astfel de activităţi acţionează de multe ori într-un mod nepotrivit şi uneori agresiv”, aşa cum informează Consiliul Romei.

De asemenea, ei doresc să asigure “onoarea patrimoniului artistic, istoric şi monumental al oraşului”.

Primăria consideră că prezenţa acestor vânzători abuzivi şi al centurionilor “ar rezulta deosebit de dăunătoare şi potenţial periculoase din cauza condiţiilor care vor fi generate”.

Este de aşteptat ca Anul Jubilar al Milostivirii convocat de Papa Francisc să atragă mii de persoane din întreaga lume începând cu 8 decembrie până la sfârşitul anului viitor.

Aceste personaje se fotografiază cu turişti pentru bani. Fotografie EP.

Aceste personaje se fotografiază cu turişti pentru bani. Fotografie EP.

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply