Robotul Alexa caută zboruri pentru oricine îi cere acest lucru (video)

Utilizarea potenţială a inteligenţei artificiale pentru căutarea de zboruri pentru voce au fost abordate de Skyscanner, comparatorul global de zboruri, hoteluri şi închirieri de maşini, cu prezentarea robotului Alexa.

Metasearch-ul face primii paşi în căutarea vocala cu acest asistent virtual dezvoltat de Amazon, care are particularitatea că vorbeşte natural, fără a da impresia “că vorbeşti cu un aparat“.

David Low, purtătorul de cuvânt al Skyscanner şi responsabilul de proiect, a spus că “Skyscanner este primul motor de căutare care este integrat în Alexa” şi a subliniat că “călătorii pot face căutările de zboruri şi planifica cu mai multă agilitate călătoriile lor printr-o conversatie”. Pentru a face acest lucru, Skyscanner a construit o API de căutare de zboruri personalizată, care permite călătorilor să realizeze căutări de zboruri pe Skyscanner prin orice dispozitiv care adopta plataforma Amazon, chiar şi Amazon Echo şi Fire TV.

“Integrarea vocii este o caracteristică importantă pentru industria turismului şi lumea digitală, în general. De fapt, integrarea conversaţiei este din ce în ce mai prezentă în tot, de la diverse dispozitive wearables la maşini şi chiar aplicaţii mobile, iar este ceva ce consolidează conversaţiile, iar mesageria devine un curent principal”, a spus Low.

Metasearch-ul a decis să se alature proiectului Alexa ca un program pilot pentru căutarea vocală cu colaborarea Amazon.

Robotul Alexa caută zboruri pentru oricine îi cere acest lucru (video)

El a explicat că Alexa poate avea o conversaţie pas cu pas şi chiar dacă îi se pun mai multe întrebări o dată este în măsură să le raspundă. Mai precis, el oferă rezultate în ceea ce priveşte preţurile şi alternativele de zbor. De asemenea, el oferă întotdeauna cel mai mic preţ găsit în ziua în care se realizeaza căutarea.

În prima fază a proiectului, testarea dispozitivului s-a făcut în Statele Unite, astfel că, de moment, domină doar limba engleză, fiind capabil sa diferenţieze diferite accente, şi este destinat unui utilizator avansat. Amazon a realizat primele teste cu clienţi Premium.

Cu toate acestea, Skyscanner a precizat că ideea este ca acesta să fie un dispozitiv accesibil, pe care utilizatorii să îl aibă în casele lor ca un asistent care face căutări de opţiuni de zbor pentru călător. “Se activează cu vocea, căreia îi se dă un ton cât mai uman posibil pentru a crea respingerea pe care o generează de obicei tonul metalic şi artificial al altor roboţi.

Low a afirmat că avantajul Alexa faţă de alte dispozitive pe care le utilizează în prezent călătorii pentru a face căutări este comoditatea de a le face conversănd cu un asistent fără a fi nevoie de a da niciun clic. În cele din urmă, obiectivul este de a face viaţa mai uşoară pentru utilizator.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply