Rezervările pentru Paris scad cu 27%

Rezervările aeriene pentru a călători la Paris de Crăciun au scăzut cu 13% comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut, aşa cum arată datele de GDS gestionate de compania de cercetare a pieţei ForwardKeys. După atentatele din 13 noiembrie, toate rezervările care au ca destinaţie capitala franceză arată o scădere anuală de 27%.

Înainte de şirul de atentate din 13 noiembrie, rezervările pentru a merge la Paris de Crăciun înregista o scădere de doar 2%, conform aceeaşi surse.

Aşa cum explică CEO-ul ForwardKeys, Olivier Jager, “evenimentele din Paris au un impact puternic asupra turismului în capitala franceză şi datele noastre arată că aceste efecte se extind în perioada de obicei agitată a Craciunului”.

 

Impactul la opt zile de la atentate

De fapt, după atentatele de la 13N, cererea pentru a călătorii la Paris a scazut brusc în timpul săptămânii următoare.

Astfel, “rezervările nete” (luând în considerare atât rezervările zilnice cât şi anulările) au scăzut cu 101% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, între 14 noiembrie şi 21 noiembrie.

Țările în care au scăzut cel mai mult rezervările după atentate au fost China (-131%), Italia (-115%), Brazilia (-115%) şi Spania (-113%).

Astfel, analiza datelor GDS-urilor arată că anulările după atentate au fost “în ultimul moment al planurilor de călătorie imediate, în special în rândul călătorilor de business“, explică fondatorul companiei ForwardKeys.

“Perioada de anulări s-a încheiat, ceea ce înseamnă că furtuna rămâne deja în urmă, dar tendinţa rezervărilor nu prezintă încă semne de redresare“, spune Olivier Jager.

De fapt, numărul total de noi rezervări pentru a călători la Paris în următoarele luni este cu 27% sub volumul înregistrat anul trecut în aceeaşi perioadă.

În săptămâna după atentate restaurantele din Paris au înregistrat o scădere de 50% a clienţilor, iar hotelurile o scăderre de 22%. A se vedea, de asemenea, articolul Atentatele din Paris: trei consecinţe pentru turism.

Impactul pe pieţele emitente asiatice

După atentatele din Paris din ziua de 13 noiembrie şi ameninţarea teroristă de la Bruxelles, în cadrul unor conferinţe care au avut loc la Barcelona cu privire la turismul emitent din Asia s-a ridicat problema dacă acestea ar putea reduce cererea.

“Europa este percepută ca o destinaţie sigură în Asia, dar acum s-a produs o oarecare paronoia colectivă alimentată de mass-media”, a declarat Eduardo Santander, directorul European Travel Commission, asociaţia care reuneşte birourile naţionale de turism de pe continent.

În orice caz, aşa cum a declarat Eduardo Santander, “Eu nu prevăd pierderi majore pentru Europa în următoarele şase luni. Pot exista însă efecte pe termen scurt”.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply