Rezervările mobile vor ajunge la 40% pentru OTA în 2017

Rezervările prin telefoanele mobile sunt segmentul cu cea mai rapidă creştere în Statele Unite, fiind agenţiile online cele care conduc această tendinţă. Până în 2017, patru din zece dolari introduşi de o OTA vor proveni din rezervările efectuate prin intermediul unui smartphone sau al unei tablete.

Potrivit datelor PhoCusWright, veniturile provenite din rezervările făcute de pe telefoanele mobile vor ajunge la 16.300 milioane de dolari (14.400 milioane de euro) în 2015, ceea ce reprezintă o creştere de 63% comparativ cu cel 10.000 milioane de dolari (8.800 milioane de euro) în 2014.

Rezervările mobile vor ajunge la 40% pentru OTA în 2017

“Capacitatea marilor OTA pentru a investi mai mult în tehnologia mobilă le oferş un avantaj important faţă de furnizori şi mici actori”, asigură vice-preşedintele senior al PhoCusWright, Lorraine Sileo. Ea consideră că aceste agenţii sunt în cea mai bună poziţie pentru a satisface nevoile călătorilor last minute şi a atrage rezervări prin intermediul aplicaţiilor.

Graţie tehnologiei mobile, OTA măresc, de asemenea, abordarea lor în ceea ce priveşte partea de călătorie de care călătorul se bucură în destinaţie, observând o creştere a rezervărilor pentru tours şi activităţi, restaurante şi transport local.

Pentru acestea şi din alte motive, consultantul estimează că cota de piaţă a rezervărilor online în Statele Unite va ajunge la 39% în 2017, comparativ cu 37% în 2014.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply