Shadow

Rezervările cresc după eliminarea semaforului de călătorie

Săptămâna trecută, Regatul Unit a anunțat eliminarea mult dorită a semaforului și a testelor costisitoare COVID-19, măsură pe care sectorul o consideră pozitivă, deși critică faptul că este prea târziu. Ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, a avansat că sistemul de semafore urma să fie schimbat într-o singură listă roșie și că persoanele complet vaccinate nu vor mai avea nevoie de test prealabil înainte de a se întoarce de la destinații care nu sunt incluse în lista respectivă. După anunțarea acestor măsuri, industria turistică a țării a observat deja cum cresc rezervările. „A existat o reacție fantastică a consumatorilor, cu o cerere imediată și masivă de vacanțe în următoarele săptămâni”, a declarat Steve Heapy, CEO Jet2 și Jet2Holidays

 

După cum a anunțat Shapps, începând cu ora 4:00 dimineața de luni, 4 octombrie 2021, sistemul semafoarelor roșu, galben și verde se schimbă într-o linie roșie de țări și măsuri simplificate de călătorie pentru sosirile din restul lumii care nu este pe lista roșie, cu flexibilitate totală pentru cei complet vaccinați, cărora li se va cere un test antigen numai în a doua zi de sosire. 

 

După ce s-a anunțat această simplificare a reglementărilor de călătorie, TUI a declarat pentru HOSTELTUR că a avut loc o creștere a cererii

 

„Putem confirma că a existat un efect foarte pozitiv asupra rezervărilor din Regatul Unit după ce guvernul modifică restricțiile și suntem încrezători într-o creștere a călătoriilor din octombrie”, subliniază operatorul de turism. 

 

În acest sens, aceștia subliniază că cererea clienților din Regatul Unit pentru Spania „este puternică”, în timp ce cererea pentru călătorii în Grecia rămâne, de asemenea, ridicată. În mod similar, de la operatorul de turism a existat „o creștere a rezervărilor” pentru Turcia pentru luna viitoare. 

Rezervările pentru Turcia cresc după ce a ieșit de pe lista roșie. Fotografie: Meg Jerrad on Unsplash.

 

Modificările vin prea târziu

La rândul său, Jet2 subliniază faptul că, deși anunțul este „o veste bună” pentru turiștii englezi, „a întârziat mult”

 

„Turiștii vor fi frustați de faptul că aceste schimbări vin prea târziu pentru perioada vacanței de vară, dar cel puțin vor fi mulțumiți că, călătoriile lor nu mai sunt supuse unei serii de restricții complet în afara celor din alte domenii ale vieții de zi cu zi”, subliniază Heapy. 

 

De asemenea, după eliminarea Turciei de pe lista roșie, Jet2 va relua zborurile și vacanțele către Antalaya și Dalaman începând cu 23 septembrie. „Știm că va fi o cerere mare de soare și nisip pentru sfârșitul verii, sărbătorile intermediare din octombrie și iarnă pentru mai mult de 40 de destinații către care operăm”, spune el. 

 

„Acum că multe dintre aceste restricții au fost eliminate, avalanșa rezervărilor de zboruri și a călătoriilor combinate către destinațiile ale orașelor de soare, schi și agrement ne spune cât de mult doreau turiștii să călătorească”. 

 

Vacanțe de iarnă 

Operatorul easyJet Holidays a recunoscut, de asemenea, o creștere imediată a rezervărilor, în special pentru vacanțele care încep din octombrie,  Mallorca, Antalaya, Tenerife și Sharm El Sheikh fiind cele mai populare destinații. 

 

Grupul a remarcat, de asemenea, o creștere tot mai mare a rezervărilor de evadare urbană, în timp ce cererea pentru sărbătorile de iarnă a crescut, rezervările din noiembrie și decembrie cunoscând, de asemenea, o creștere semnificativă. 

 

La rândul său, agenția de turism online Skyscanner a raportat că 300 de minute după anunțul lui Shapps, compania a înregistrat o creștere de 133% a rezervărilor online, în special în Turcia. 

 

Între timp, CEO-ul companiei de turism Thomas Cook, Alan French, a declarat presei că rezervările de călătorie pentru săptămâna britanică de sărbători școlare la sfârșitul lunii octombrie au crescut cu 200% față de august, dar că se așteaptă să crească și mai mult în zilele următoare, relatează Efe. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.