RevPar-ul hotelurilor din Europa a crescut cu 5,8% în 2014

Veniturile pe cameră disponibilă (RevPar) ale hotelurilor din Europa a crescut cu 5,8% în 2014, ajungând la 73 de euro, potrivit celor mai recente date ale raportului anual realizat de STR Global.

Gradul de ocupare a crescut cu 2,1% , ajungând la 68,8%, în timp ce rata medie zilnică (ADR) a crescut cu 3,6%, la 106 euro.

Directorul general al STR Global, Elizabeth Winkle, subliniază că este cea mai importantă creştere a RevPar-ului din 2011 şi ca cererea totală pentru continent a ajuns la 1,1 milioane de camere vândute, una dintre cele mai mari din ultimii zece ani.

“Din 2011, Europa a depăşit varfurile de cerere pre-recesiune şi această creştere a cererii a continuat să se consolideze, numărul de camere vândute crescând în fiecare an”, a spus Winkle. În ultimii patru ani, sosirile internaţionale în Europa au crescut, ajungând la peste 20 de milioane pe an. Europa a capturat mai mult de jumătate din sosirile internaţionale la nivel mondial, ceea ce este de aşteptat să continue şi în 2015″.

Cererea hotelieră în Europa s-a consolidat. #shu#.

Cererea hotelieră în Europa s-a consolidat. Imagine Shutterstock.

 

Raportul constată ca cea mai mare creştere a RevPar-ului a avut loc în 2014 în Europa de Nord, cu creşteri ale gradului de ocupare şi ale ADR-ului, care au determinat creşterea de două cifre a RevPar-ului. Comportamentul hotelurilor din Marea Britanie a fost principalul motor al creşterii în această subregiune.

Pe de altă parte, remarcă faptul că dezvoltarea industriei hoteliere din sudul Europei a fost unul dintre cei mai importanţi factori de stabilizare din 2014. Acestă aminteşte ca recuperarea din Grecia, Spania şi Portugalia, precum şi creşterea limitată din Italia, a fost fundamentală.

Conform datelor concrete din luna decembrie, hotelurile din Spania au condus din nou creşterea RevPar-ului, cu o creştere de 14,4%, urmate de cele din Marea Britanie, cu 11,8%. Hotelurile spaniole au avut, de asemenea, cea mai mare creştere a gradului de ocupare, de 7,4%, şi a ADR-ului, de 6,5%.

În decembrie, hotelurile din Rusia au obţinut din nou cel mai slab rezultat, cu o scădere a gradului de ocupare de 10,3%, a ADR-ului de 1,5% şi a RevPar-ului de 11,6%.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply