Shadow

Regatul Unit va testa călătorii la o săptămână după sosire

Gran Shapps, secretar de transport pentru guvernul lui Borris Johnson, a fost „foarte plin de speranță” că nouă politică de testare va începe să se aplice la 1 decembrie pentru sosirile internaționale în Regatul Unit. Ar fi un singur test care ar avea loc la o săptămână după sosirea călătorilor în țară, reducând astfel carantina necesară la jumătate pentru cei ce călătoresc din țări cu „risc ridicat”

 

Această nouă politică ar completa-o pe cea deja în vigoare pentru coridoarele sigure, care a început să fie aplicată în iulie și care a eliminat complet carantina pentru călătorii din destinațiile considerate sigure. 

 

Ideea este că călătorii din țări care sunt încă considerate „cu risc ridicat” rămân izolați o săptămână de la sosire și apoi susțin un singur test gestionat de sectorul privat și plătit de pasager

 

Industria nu este prea încrezătoare în succesul acestei noi politici. 

 

Noul CEO al British Airways, Sean Doyle, a considerat că, chiar reducând carantina la șapte zile în loc de 14, cererea de călătorii va continua să fie redusă

 

„Oamenii nu vor călătorii în Regatul Unit, iar țara va fi lăsată în urmă”, a spus el. „Avem nevoie ca economia să se miște din nou și acest lucru nu este posibil atunci când le ceri oamenilor să rămână izolați timp de 14 zile”. 

 

În ciuda anunțurilor repetate făcute de secretarul transporturilor, guvernul britanic nu și-a schimbat nici un milimetru politica de carantină, care a început în iulie. Grant Shapps face declarații contradictorii de săptămâni întregi, provocând furia sectorului turistic al țării. 

 

Industria consideră că secretarul a lucrat mai mult pentru a distruge speranțele într-o politică de testare riguroasă decât pentru a promova ideea acelei politici și a o realiza. 

 

Acum, când majoritatea destinațiilor turistice preferate din Regatul Unit au fost eliminate de pe lista neagră, dezbaterea privind carantinele la întoarcerea din sărbători va fi încheiată, cel puțin temporar, dar există încă îngrijorări cu privire la faptul că țara își va recâștiga rolul de una dintre 10 destinații turistice principale din lume

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.