Shadow

Regatul Unit va schimba testul PCR cu testul antigen

Călătorii cu schema completă de vaccinare din țările considerate sigure care sosesc în Regatul Unit începând cu 24 octombrie nu vor mai avea nevoie de un PCR obligatoriu pentru a intra în țară, ci de un test antigen (mai ieftin) efectuat în primele 48 de ore de la sosire. 

 

Această măsură se va aplica călătorilor cu schema completă de vaccinare care provin din țări care nu se află pe lista roșie a autorităților britanice pentru COVID. 

 

Ministrul transporturilor, Grant Shapps, a menționat pe Twitter că „PCR-urile obligatorii vor dispărea în vacanțele școlare din octombrie, pentru adulții vaccinați și familiile care caută ceva soare de iarnă în străinătate”. 

 

„Începând din 24 octombrie, faceți un test antigen la întoarcere, pentru a face călătoria mai ușoară și mai simplă pentru toată lumea”, a adăugat el. 

Aeroportul Gatwick din Londra.

Călătorii mai ușoare

Această măsură simplifică și mai mult călătoriile în străinătate pentru turiștii britanici și străinii care intră în Regatul Unit, după ce sistemul COVID semaforizat a fost eliminat pentru țări la începutul lunii octombrie datorită nivelului său de risc și la doar câteva zile destinațiile de pe lista roșie au fost reduse la șapte, care acum include doar Venezuela, Peru, Panama, Haiti, Ecuador, Republica Dominicană și Colombia

 

Industria călătoriilor și turismului solicită de luni de zile ca guvernul britanic să renunțe la necesitatea PCR-urilor, din cauza prețurilor ridicate pe care laboratoarele le percep pentru astfel de teste. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.