Shadow

Regatul Unit: rezervările pentru destinațiile de pe lista galbenă cresc

Companiile aeriene și operatorii de turism din Regatul Unit au informat că au înregistrat o creștere a rezervărilor de vacanță după ce Guvernul britanic a anunțat eliminarea carantinei pentru britanicii complet vaccinați împotriva COVID-19 la întoarcerea în Anglia din țările aflate pe galben în semaforul COVID-19, printre care se află și România. „Acesta este un moment minunat pentru industria turismului din Regatul Unit, care a așteptat măsuri care să ajute cu adevărat relansarea călătoriilor”, au declarat surse din industrie. 

 

La câteva ore după anunț, companiile aeriene și operatorii de turism au înregistrat o creștere rapidă a achiziționării de bilete pentru țările de pe lista galbenă, printre care se numără Franța, Grecia și Italia. Până în prezent, Jet2.om și Jet2.holidays au anunțat deja că își vor relua vacanțele către destinațiile de pe lista galbenă din 19 iulie. 

Avioane ale companiei aeriene low cost easyJet.

 

Skyscanner a menționat că traficul site-ului pentru destinațiile de pe lista galbenă a crescut cu 53% minute după anunțul ministrului transporturilor, Grant Shapps, în timp ce Thomas Cook a confirmat faptul că traficul pe site s-a dublat și căutările specifice pentru Grecia s-au triplicat în volum. 

 

„Este clar că oamenii sunt dornici să poată călători din nou respectând normele, dovadă fiind creșterea imediată a căutărilor și a rezervărilor la care am asistat”, a declarat Martin Nolan de la Skyscanner. 

 

Astfel, Thomas Cook „se așteaptă la o avalanșă de rezervări în weekend„. 

 

La rândul său, easyJet a evidențiat creșterea de 400% a vânzărilor de bilete pentru destinațiile de pe lista galbenă și a avansat că, compania a adăugat 145.000 de locuri în această vară pentru aceste țări. Destinațiile cele mai populare sunt Alicante, Malaga, Faro, Nisa și Corfu. CEO-ul companiei, Johan Lundgren, a indicat că Europa „se află acum pe verde pentru cei care au schema completă de vaccinare”. 

 

„Am spus întotdeauna că vaccinarea a fost elementul cheie pentru deblocarea călătoriilor și acest lucru înseamnă că milioane se vor putea reîntâlni în sfârșit cu familiile și persoanele dragi din străinătate și vor face călătoria mult așteptată în această vară”. 

 

Managerul a cerut, de asemenea, să se surpime testele scumpe pentru coronavirus pentru cei vaccinați în cazul destinațiilor de pe listele verde și galbenă, o măsură pe care sectorul a solicitat-o în special pentru destinațiile de pe lista verde. 

 

„Îndemnăm guvernul să elimine testele pentru persoanele complet vaccinate care călătoresc către destinațiile de pe listele verde și galbenă cu risc redus, deoarece nu vrem ca zborurile să devină ceva numai pentru cei bogați„, a spus el. 

 

Trebuie amintit faptul că guvernul a indicat că va menține cerința de a efectua un test înainte de a călători în Anglia și un PCR în primele două zile de la intrarea în țară, a declarat ministrul în fața Camerei Comunelor (inferioară), înainte de a adăuga că obligația de a face un test PCR la opt zile după sosire se elimină. 

 

Creșterea căutărilor

La rândul său, compania aeriană British Airways (BA) a indicat că la câteva ore după anunțul guvernului, căutările digitale înregistrate de companie au crescut cu 96% față de ziua precedentă

 

Printre cele mai căutate destinații, potrivit BA, se numără Barbados, Palma, Ibiza, New York, Antigua, Malta și Malaga. 

 

Între timp, Asociația de Agenți de Turism (ABTA) a declarat că prețurile pachetelor turistice „ar putea crește pe măsură ce oamenii fac rezervări”, deoarece acest sector este supus „cererii și ofertei”. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.