Shadow

Regatul Unit elimină lista roșie, dar menține testele COVID

Regatul Unit a scos de ieri toate țările de pe lista roșie a destinațiilor riscante, considerând că această măsură și-a pierdut eficacitatea în stoparea extinderii variantei Omicron a COVID-19. Totuși, obligația de a face un test pentru a depista orice contagiune de coronavirus înainte și după călătoria în țară va rămâne, așa cum a raportat marți ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, în Parlament. „Pot să anunț că, deși vom menține cerințele de testare pentru călătoriile internaționale, vom elimina cele 11 țări de pe lista roșie a călătoriilor începând cu ora 4 dimineața”, a spus el. Menținerea testelor este un regres pentru speranțele industriei de a crește vânzările până la Crăciun și Anul Nou, deoarece companiile aeriene și operatorii lansau pe piață tarife și pachete ieftine. 

 

Guvernul britanic a adăugat unsprezece țări africane pe lista roșie în ultimele săptămâni: Africa de Sud, Nigeria, Mozambic, Angola, Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Namibia, Zambia și Zimbabwe. 

 

Măsura înseamnă că persoanale sosite în Anglia din acele unsprezece țări care au fost incluse pe lista roșie nu vor mai trebui să stea în carantină timp de 10 zile în hoteluri

Călători într-un aeroport din Regatul Unit.

 

„Acum, că există transmisie comunitară a omicronului în Regatul Unit și că s-a răspândit atât de mult în întreaga lume, lista roșie de călătorie este mai puțin eficientă în încetinirea răspândirii omicronului din străinătate”, a spus ministrul.

Cu toate acestea, călătorii vor continua să fie supuși unui test de Coronavirus în cele 48 de ore înainte de plecarea lor în Anglia, precum și unui alt test PCR la două zile după sosire. Tocmai, ministrul Transportului, Grant Shapps, a confirmat că restul măsurilor de testare rămân în vigoare „și vor fi revizuite în prima săptămână a lunii ianuarie”. 

 

Agenția de Securitate a Sănătății din Regatul Unit (UKHSA) estimează că, luni, aproximativ 200.000 de persoane erau infectate cu varianta Omicron în Regatul Unit, deși numărul oficial de cazuri confirmate cu test a fost de 54.661, relatează Efe. 

 

Javid a susținut în fața Camerei Comunelor că „oamenii de știință nu au văzut niciodată o variantă de COVID-19 capabilă să se răspândească atât de repede”.

Ministrul a subliniat că, chiar dacă omicronul produce simptome mai ușoare decât alte variante ale virusului, răspândirea sa necontrolată amenință să săture sistemul de sănătate publică din Regatul Unit. 

 

Pentru a evita acest scenariu, el a apărat în fața parlamentarilor obligația de a folosi din nou măști în mare parte din spațiile publice interioare, precum și utilizarea pasaportului COVID în discoteci și evenimente de masă. 

 

Marți noaptea aceste noi măsuri împotriva variantei Omicron au fost aprobate grație votului deputaților laburiști și cu votul împotriva a 98 de deputați conservatori

 

Tocmai, restricțiile adoptate în ultimele două săptămâni au fost calificate drept „draconice, costisitoare și complexe” de parlamentarii laburiști. Principalele companii aeriene și companiile de turism din țară și-au exprimat și ele îngrijorarea față de măsurile dure, pe care le descriu drept „disproporționate” și care au lăsat goale zborurile de plecare și intrare în țară. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.