Reforma Codului de Vize, esenţială pentru industria croazierelor din Europa

Divizia europeană a Asociaţiei Internaţionale de Linii de Croazieră, CLIA Europa, a atras atenţia asupra necesităţii de reformă a Codului de Vize pentru a stimula industria croazierelor din regiune.

Potrivit Comisiei Europene, Europa a pierdut în doar un an mai mult de şase milioane de turişti potenţiali din terţe ţări din cauza complexităţii a procedurilor de acordare a vizelor.

Cu ocazia Săptămânii Europene a Transportului Maritim, care a avut loc la începutul acestei luni, CLIA Europa a organizat o dezbatere cu privire la facilitarea vizelor şi a impactului sau în turismul maritim şi de croazieră. Această dezbatere productivă între operatorii de croazieră, responsabilii Uniunii Europene şi părtile interesate pentru sectorul turistici au fost axate pe provocarea turismului maritim al Uniunii Europene pentru a fomenta creşterea Uniunii Europene şi crearea de locuri de muncă.

Conform Organizaţiei Mondiale a Turimului (OMT), Europa a pierdut constant cota de piaţă în lumea turismului, trecând de la 64% în 1980 la 51% în 2010. Dacă tendinţa continuă, este de aşteptat că acest procent să scadă în continuare la 41% în 2030.

Europa pierde turişti şi pasageri de croazieră din cauza politii de vize. #shu#.

Europa pierde turişti şi pasageri de croazieră din cauza politii de vize. Imagine Shutterstock.

 

David Dingle, vice-preşedintele CLIA Europa şi preşedintele Carnival din Marea Britanie a cerut Uniunii Europene să acţioneze rapid: “Avem nevoie să menţinem Europa ca destinaţia turistică numărul unu la nivel mondial, crescând numărul de turişti din ţări terţe. Acest lucru ar fi bun pentru Europa şi economia sa. CLIA Europa salută procesul de reformă a Codului de Vize al Uniunii Europene ca un important punct de plecare. Dar trebuie să acţionăm rapid, dacă nu, Uniunea Europeană riscă să piardă contribuţii importante în ceea ce priveşte piaţa, investiţiile şi locuri de muncă într-un moment crucial al redresării economice”.

Conform previziunilor Uniunii Europene, noile norme ar putea duce la o creştere a vizitatorilor cu până la 60% şi să genereze aproximativ 25 de miliarde de euro de venituri suplimentare pentru Uniunea Europeană în fiecare an.

Reforma Codului de Vize, care va facilita intrarea în Europa a unui număr mai mare de călători, nu va însemna flexibilizarea procedurilor de siguranţă în Europa. Eliberarea de vize va continua să se menţină un nivel ridicat de control al navelor, porturile şi destinaţiile.

Raphael von Heereman, secretarul general al CLIA Europa, a declarat: “Observând eforturile altor ţări pentru a creşte fluxurile de turism, avem nevoie să adoptăm pront un Cod de Vize inteligente pentru a stimula sectorul turismului în Europa şi a permite că industria turismului să contribuie chiar mai mult la economia şi societăţile europene. Dar, pentru a atinge acest obiectiv, avem nevoie să sprijinim în mod adecvat responsabilii politicilor. Cheie consiste în a încuraja cooperarea între instuţiile Uniunii Europene, statele membre şi părtile interesate pentru sectorul turismului. Urmărim îndeaproape procesul de luare a deciziilor şi sperăm că în vara să se fi obţinut progrese substanţiale”.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply