Recuperarea Egiptului este confirmată la WTM

Târgul World Travel Market (WTM), care a avut loc la Londra, a confirmat că recuperarea Egiptului este în curs de desfăşurare. Această ţară a suferit un declin semnificativ în sosirile de turişti de la începutul Primăverii Arabe în 2011. 

Adevărul este ca standul Egiptului în târgul de turism de la Londra a înregistrat o activitate intensă în această săptămână.

De fapt, ministrul turismului al ţării, Hisham Zazou, a anunţat la WTM că sosirile de turişti au crescut cu peste 100% în perioada iulie-septembrie la rata anuală. Şi doar în luna septembrie, creşterea a fost de 200%.

În plus, guvernele europene au început să relaxeze recomandările sale privind călătoriile în Egipt.

După cum vă amintiţi, în luna martie turoperatorii germani au anulat toate plecările spre Sharm El Sheikh, urmând astfel recomandările Ministerului german Afacerilor Externe, care apoi a identificat că nerecomandabile călătoriile în această zonă.

De fapt, din ianuarie până în iunie sosirea turiştilor străini în Egipt a înregistrat o scădere de 25% faţă de primul semestru al anului trecut, potrivit Barometrului OMT.

Imaginea generală a târgului World Travel Market, care a avut loc la Londra.

Imaginea generală a târgului World Travel Market, care a avut loc la Londra.

Dar în luna iulie avertizarea guvernului german a fost ridicată şi rezervările au început să crească rapid în Germania. În ceea ce priveste piaţa britanică, din iulia până în septembrie sosirea de turişti britanici a crescut cu 20%.

“Am făcut eforturi considerabile pentru a creşte nivelul activităţii noastre de promovare şi acest lucru a început să dea roade. Sunt foarte optimist cu privire la 2015 şi după“, a explicat ministrul Turismului din Egipt la WTM. “Țara este deschisă afacerilor”, a spus Hisham Zaazou.

 

Hotelierii au profitat pentru a achiziţiona active

La data de 30 iunie, turoperatorii estimau deja că situaţia în Egipt va începe să se normalizeze începând cu această toamnă şi că această destinaţie va ajunge la normalitate completă în 2015.

Cu vederea pusă pe această dorită revenire la normalitate, şi profitând de preţurile scăzute conjucturale, lanţurile hoteliere internaţionale achiziţionează active în această ţară.

Trebuie amintit că Egiptul a primit 9,2 milioane de turişti străini anul trecut, ceea ce înseamnă o scădere de 18% faţă de anul precedent.

Veniturile din turismul străin au ajuns la la cifra de 6.000 de milioane de dolari anul trecut, cu 39% mai puţin.

Recuperarea Egiptului este confirmată la WTM

 

Sursă: hosteltur.com

One comment

  1. […] O altă destinaţie care înceape să facă paşi fermi de recuperare este Egipt. Revenirea pe piaţa din această ţară, cu toate staţiunile sale de plajă de la Marea Roşie, pot afecta în următoarele luni unul dintre principalii săi concurenţi în sezonul de iarnă: Insulele Canare. A se vedea, de asemenea, articolul Recuperarea Egiptului este confirmată la WTM. […]

Leave a Reply