Real Madrid va promova oferta turistică a Madridului în lume

Marile echipe sportive sunt una dintre atracţiile turistice majore pentru oraşele lor de origine. Pentru a profita de acest lucru, noua campanie de promovare a turismului a regiunii Madrid din Spania, care va avea drept slogan “Enjoy Madrid” (Bucură-te de Madrid), va include jucătorii de fotbal şi de baschet ai clubului Real Madrid. “Puţine instituţii din lume au gradul de universitalitate pe care îl are acest club”, a afirmat preşedintele guvernului regiunii, Ignacio González, în timpul prezentării clipului video în care apar aceşti sportivi.

Preşedintele şi regiunii Madrid, Ignacio González; şi cel al Real Madridului, Florentino Pérez, şi jucătorii din jucătorii de fotbal şi baschet a acestei echipe au prezentat ieri, la stadionul Santiago Bernabeu, noua companie de promovare internaţională a regiunii.

Unele dintre vedete ale ambelor echipe vor participa într-un spot de un minut care va fi difuzat de către companiile aeriene, în cinematografe şi site-uri din diferite ţări din Europa, Statele Unite şi America Latina, în care apar bucurându-se de principalele atracţii turistice ale regiunii.

González a remarcat saltul calitativ pe care îl reprezintă contribuţia clubului Real Madrid şi că ar fi imposibil să ajungi în atâtea locuri fără colaborarea sa.

El a subliniat, de asemenea, că această echipă este una dintre cele mai importante resurse a ofertei de petrecere a timpului liber din Madrid. De fapt, stadionul este unul dintre cele mai vizitate locuri, cu 920.000 de vizitatori primiţi în 2014. Iar un meci al primei echipe de fotbal poate fi urmărit de mai mult de 200 milioane de spectatori din întreaga lume, ceea ce indică impactul său pentru turism.

La eveniment au participat Florentino Pérez, Carlo Ancelotti, Gareth Bale, Karim Benzema, Isco Alarcon şi Felipe Reyes.

La eveniment au participat Florentino Pérez, Carlo Ancelotti, Gareth Bale, Karim Benzema, Isco Alarcon şi Felipe Reyes.

 

Deşi la aceasta campanie nu participă primăria din capitala Spaniei, guvernul regiunii clarifică faptul că această iniţiativa este parte din a activităţii Asociaţiei de Turism a Madridului, agenţia de promovare în care participa ambele administraţii şi mai multe companii şi care a fost prezentată la mijlocul lunii ianuarie.

 

Creşterea turismului

Industria turismului a înregistrat o creştere extraordinară în regiune în 2014, atunci când a primit vizită a aproximativ 10,3 milioane de turişti, aa doua cea mai mare creştere din istorie, reprezentând o creştere de 11,6%. La rândul său, înnoptările au crescut de patru ori mai mult decât în întreaga Spanie (2,9%) şi cheltuielile turistice au depăşit 5.000 milioane de euro între ianuarie şi noiembrie, cele mai recente date oficiale folosite.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply