PwC prevede că închiderile de agenţii tradiţionale vor continua în Marea Britanie

Numărul de agenţii de turism tradiţionale în Marea Britanie a scăzut cu 4,85% in 2014, ceea ce înseamnă că s-au închis un total de 53 de agenţii, potrivit datelor PricewaterhouseCoopers (PwC). Firma de consultanţă se aşteapta ca această tendinţă să continue în următorii ani.

Potrivit raportului, multe magazine au fost închise anul trecut, concret 5.839, comparativ cu deschiderea a 4.852, ceea ce reprezintă o pierdere netă de 987 de magazine, mult mai multe decât cele 371 care au fost închise în toate sectoarele în 2013.

Studiul afirmă că “canalele tradiţionale de vânzare sunt şterse şi noi canale au fost create, frecvent mai mult online decât în lumea reală”.

PwC prevede că închiderile de agenţii tradiţionale vor continua în Marea Britanie

Expertul PwC, Mark Hudson afirmă că “vedem din nou efectul continuu al revoluţiei digitale şi schimbarea în consecinţă în comportamentul consumatorului, care are loc în afacerea prezenţială”. Ei afirmă că aceste tendinţe sunt deja prezente de destul de mult timp şi “ne aşteptăm ca rata de închideri să continue”.

Cu toate acestea, exista voci în industrie care afirmă că o bună parte a închiderilor se datorează programelor de închidere a marilor companii, cum este cazul lui Thomas Cook.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply