Profitul net al easyJet a ajuns la o creştere record de 18%

EasyJet a raportat o creştere record pentru al cincilea an consecutiv al profitului său net de 18% la sfârşitul anului său fiscal, finalizat la 30 septembrie, ajungând la 686 milioane de lire sterline (978,5 mil. €). Veniturile totale au crescut cu 3,5% la 4.686 milioane de lire sterline (6.693 mil. de euro). Marja de profit înainte de impozitare a crescut cu 1,8 puncte procentuale, situându-se la 14,6%.

Acest lucru a fost anunţat de consilierul delegat al easyJet, Carolyn McCall, care a remarcat că randamentul capitalului angajat a ajuns la un record de 22,2%, în creştere cu 1,7 puncte procentuale. Aceste rezultate au permis, de asemenea, o creştere de 22% a dividendului obişnuit propus, oferind 219 milioane de lire sterline (312,4 mil. €) acţionarilor.

În această perioadă, traficul companiei low cost britanice a crescut cu 6%, la 68,6 milioane de pasageri, cu un factor de încărcare anuală ce a crescut cu 0,9 puncte procentuale la 91,5%.

Profitul net al easyJet a ajuns la o creştere record de 18%

Profitul net al easyJet a ajuns la o creştere record de 18%

Pe parcursul anului trecut, compania a mărit capacitatea sa cu 5%, oferind până la 75 de milioane de locuri, în timp ce veniturile pe scaun au înregistrat o creştere de 1,5% faţă de anul precedent şi pe baza unei monede constante.

Compania low cost britanică şi-a redus costurile pe scaun cu 3,4%, datorită beneficiului de combustibil şi valutei. Costul pe scaun în monedă constantă, fără combustibil, a crescut cu 3,6%. Cu toate acestea, a reuşit economii durabile de 46 milioane de lire.

McCall a anunţat ca rezultatele bune şi încrederea în oportunităţile de pe pieţele noastre existente vor fi susţinute de o comandă de 36 de avioane suplimentare”, asigurată prin acordul-cadru 2013 cu Airbus. Aceste avioane vor fi livrate între 2018 şi 2021 şi vor permite companiei easyJet o reducere a costurilor aşteptată de 27 milioane de lire sterline (38,5 mil. €) pentru anul 2021.

“Perspectivele noastre pe termen lung sunt pozitive. Ne aşteptăm ca cererea pe pieţele noastre să fie susţinută şi că easyJet să rămână un câştigător în acestea. Vom vedea o creştere a numărului de pasageri de 7% pe an, menţinând în acelaşi timp marjele printr-un control al costurilor şi beneficiului unei flote calibrate, rezultând un impuls pozitiv în beneficiul nostru. Rămânem pe deplin concentraţi pe avantajul nostru de reţea, pe poziţia de lider în domeniul digital şi a oferi clienţilor noştri tarife mici excelente şi serviciu. Vom continua să investim în creşterea profitabilă, asigurând avantajul nostru digital, care reflectă o valoare bună pentru bani”.

Leave a Reply