Profitul net al Grupului Lufthansa aproape s-a dublat în acest an

Grupul Lufthansa a raportat un profit net de 482 mil. € pentru primele nouă luni ale anului, cu 91,5% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când a câştigat 247 mil. €. Deşi au avut un impact în veniturile sale, diferitele greve realizate de către piloţii grupului pe parcursul anului nu a afectat rezultatele sale în aceeaşi amploare ca în cazul Air France (A se vedea: Greva piloţilor reduce rezultatele Air France, care pierde 514 mil. €).

Din ianuarie până în septembrie cifra de afaceri a scăzut cu 0,6%, la 22.624 mil. €, comparativ cu primele luni ale anului 2013.

Ca urmare a diferitelor greve cu care s-a confruntat, compania nu a mai încasat, în total, 170 mil. € din cauza grevelor convocate de sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit (VC) la Lufthansa, Germanwings şi Lufthansa Cargo.

Profitul net al Grupului Lufthansa aproape s-a dublat în acest an

Prima, între 2 şi 4 aprilie, i-a provocat pierderi de 60 de milioane de euro. Mai târziu, între lunile august şi septembrie, au avut loc alte cinci greve, cu pierderi de 35 milioane €.

 

Rezultatul operaţional

Rezultatul operaţional al companiei aeriene a ajuns la 849 milioane de euro în primele nouă luni ale anului, reprezentând o creştere de 28,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, când acesta s-a ridicat la 616 milioane de euro.

Profitul brut din exploatare (Ebitda) a scăzut cu 6,7%, de la 2.043 milioane de euro în primele nouă luni ale anului 2013 la 1.907 milioane de euro în aceeaşi perioada a acestui an.

Grupul Lufthansa a transportat 81,15 milioane de pasageri din ianuarie până în septembrie, ceea ce înseamnă o creştere de 1,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Al treilea trimestru

În al treilea trimestru (iulie-septembrie), grupul german a obţinut un profit de 561 de milioane €, ceea ce reprezintă cu 24,6% mai mult decât câştigurile înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2013, cu un profit brut de exploatare (EBITDA) de 1.129 milioane de euro, în scădere cu 4,6%.

Cifra de afaceri în al treilea trimestru a ajuns la 8.458 milioane de euro, cu 1,9% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, grupul german şi-a modificat previziunile pentru anul 2015 şi a revizuit în scădere creşterea ofertei sale de la 5% la 3%.

Grupul Lufthansa se aşteaptă să înregistreze un rezultat operaţional de un miliard de euro la încheierea exerciţiului financiar. Ținta de venituri pentru 2015, stabilită în cadrul programului Score se ridică la 2.650 milioane de euro, cu 24,5% mai mult.

 

Sursă: hosteltur.com

 

 

Leave a Reply