Problemele globale cu care se va confrunta hotelăria în 2016

Câteva aspecte sunt de interes mondial pentru industria ospitalităţii la nivel global, dar sunt de asemenea şi cheile în managementul global în timpul anului 2016. Aşa vede lucrurile preşedintele Asociaţiei Internaţionale de Hoteluri şi Restaurante (IH&RA), argentinul Jordi Busquets.

Economía de colaborare şi reglamentarea de noi forme de comercializare este una dintre principalele de interes pentru industria hotelieră globală, aşa cum a descris Jordi Busquets, preşedintele IH&RA, care spune că este “vocea industriei ospitaliere la nivel mondial”.

Busquets a indicat a spus că anul 2015 a trecut “în multe pieţe, printr-un declin al rentabilităţii şi impactul noilor tehnologii, cum ar fi efectele noilor tehnologii, cum ar fi impactul impactul aşa-numitei în mod general economia de colaborare, care a erodat afacerea noastră”.

În acelasi timp, a declarat preşedintele IH&RA, “într-un context în care terorismul a provocat pierderi umane enorme, precum şi instabilitatea politică şi socială în mare parte a lumii, fenomenul emigrării a adăugat o problemă complexă la situaţie.

Problemele globale cu care se va confrunta hotelăria în 2016

La Montevideo, unde a fost săptămâna trecută anunţând “Prima Conferinţă Internaţională privind economia de colaborare în industria de cazare“, Busquets a explicat că “în timp ce investiţiile au fost stimulate şi primesc facilităţi în mai multe ţări, există dificultăţi în mai multe pieţe cu resursele humane locale ca urmare a migrării forţei de muncă profesionale”.

 

Durabilitate

O altă dintre temele aflate în prima linie pentru 2016 este sustenabilitatea. “Nu ca şi conştientizare ci ca o necesitate. Există aproximativ 200 de organizaţii internaţionale interesate să dezvolte o eco-etichetă pentru a întări durabilitatea destinaţiilor”, a indicat Busquets. Până acum, a adăugat el “turismul a fost un pic light în a recunoaşte impactul activităţilor legate de schimbarea climatică”.

El a menţionat, de asemenea, necesitatea de a acorda împrumuturi preferenţiale  sectorului. “Este necesar să se ridice restricţiile sistemelor eficiente şi să asigure mijloace pentru generarea energiei din surse alternative”.

Influenţa crescândă a noilor tehnologii -motoare de căutare, agenţii online şi pagini web în afaceri de cazare sunt principalele teme de îngrijorare pentru ca afectează în mod direct profitabilitatea.

Internet şi reţelele sociale au modificat impactul lor, care a crescut în mod exponenţial, provocând o perturbare a lanţului valoric şi modificând profitabilitatea afacerii”, a declarat Jordi Busquets.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply