Principalii operatori de turism ruşi elimină Turcia din programele lor

Pegas Touristik, Tez Tour şi Biblio Globus s-au alăturat operatorului Natalie Tours în decizia sa de a suspenda oferta de pachete turistice în Turcia, după creşterea instabilităţii în ţară şi ruptura relaţiilor politice începută de Rusia.

Astfel, principalii operatori ruşi au întrerupt conexiunile charter cu destinaţiile din Turcia, deşi de moment zborurile regulare continuă să opereze.

Turoperatorul Natalie Tours a explicat că birourile sale din Rusia şi CSI opresc vânzările de călătorii în Turcia, având în vedere “situaţia politica instabilă”.

La rândul său, Pegas Touristik a stabilit o dată pentru această întrerupere şi a afirmat că o menţine, deocamdată, până pe 29 decembrie, aşa cum informează agenţia rusă Tass. Acesta afirmă că Federaţia de Turism a Rusiei a fost cea care a cerut operatorilor de turism să oprească vânzarea de pachete pentru Turcia şi că în prezent există încă 10.000 de turişti ruşi în ţară.

Zborurile charter au fost întrerupte.

Zborurile charter au fost întrerupte.

Aşa cum am informat în articolul De ce hotelurile din Turcia vor suferi din cauza furiei lui Vladimir Putin?, preşedintele rus a recunoscut că doborârea avionului de vânătoare rus de către avioanele F-16 turceşti va avea consecinţe grave în relaţiile dintre cele două ţări.

Este de aşteptat că acest incident să influenţeze, de asemenea, în starea de spirit a turiştilor ruşi în sezonul 2016, dar de moment pachetele turistice au rămas temporal în afara progamărilor.

Până în prezent, Asociaţia Turoperatorilor Rusi ATOR nu a emis niciun comunicat pe această temă, dar Guvernul rus a declarat deja la mijlocul lunii noiembrie, după atentale din Paris, că ia în vedere o posibilă reducere a zborurilor spre EuropaTurcia şi Tunisia.

Anul trecut, Turcia a primit aproximativ 4,4 milioane de turişti ruşi. Cu toate acestea, în 2015 acest număr a scăzut cu 30% în principal din cauza problemelor economice cu care se confruntă Rusia, aşa cum a informat ziarul turc Hurriyet la data de 16 august.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply