Primul avion comercial din Japonia din ultimii 40 de ani completează zborul de test (video)

Primul avion de pasageri proiectat şi produs în Japonia în mai mult de 40 de ani, după încetarea producţiei avionului NAMC YS-11 în 1974Mitsubishi Regional Jet (MRJ)a finalizat cu succes primul zbor de test, după mai mulţi ani de întârzieri în fazele proiectului.

Mitsubishi Regional Jet (MRJ) este un avion comercial creat de Mitsubishi Aircraft Corporation, o societate formată din acţionarul majoritar Mitsubishi Heavy Industries şi Toyota Motor Corporation. Programul a fost iniţiat la începutul anului 2008.

MRJ a realizat un zbor din Aeroportul Nagoya, de asemenea, cunoscut şi sub numele de Chubu sau Aeroportul Central din Japonia, de o oră, după ce trecuse o altă probă de viteză de decolare la data de 7 noiembrie, reprezentând un pas decisiv spre comercializare, planificată pentru 2017 de Mitsubishi Aircraft Coporation, o filială al consorţiului japonez Mitsubishi Heavy Industries.

Zborul de test a fost iniţial programat pentru luna mai, dar Mitsubishi l-a amânat până în octombrie şi apoi până la data zborului de test, 12 noiembrie, pentru a introduce mai multe modificări la designul sistemului de fuselaj şi al sistemului de control în cabină.

Avionul de 35 de metri lungime şi dotat cu două motoare de reacţie, va avea între 70 şi 90 de locuri şi va zbura cu o eficienţă energetică superioară cu 20% la alte jet-uri ale pasagerilor de dimensiuni similare.

MRJ poate acoperi distanţe maxime de 3.800 de kilometri, ceea ce va permite să nu facă doar rute interne, ci şi zboruri între Tokyo şi oraşe precum Shanghai (China) şi Taiwan.

MRJ a primit comenzi pentru 407 unităţi din partea companiilor aeriene naţionale şi străine, şi se aşteaptă să livreze primul dintre aceste modele companiei japoneze All Nippon Airways (ANA) între aprilie şi iunie.

Primul avion comercial din Japonia din ultimii 40 de ani completează zborul de test (video)

Primul avion comercial din Japonia din ultimii 40 de ani completează zborul de test (video)

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply