Priceline cumpără Momondo cu 516 mil. euro

Priceline Group, compania mamă a agenţiei Booking a achiziţionat Momondo Group, cumpărând toate acţiunile companiei cu 550 milioane (516 milioane de euro), aşa cum a anunţat Priceline.

Momondo Group, care operează cu numele de Momondo, unul dintre cele mai mari motoare de metacăutare din Europa şi comparatorul său de zboruri Cheapflights vor deveni parte a diviziei de metacăutare a grupului, condusă de Kayak

 

“Metacăutarea atrage consumatorii şi suntem încântaţi să extindem amprenta noastră globală”, a declarat CEO-ul Priceline Group, Glenn Fogel. “Momondo şi Cheapflights vor fi un plus minunat pentru portfoliul nostru de meta sub Kayak“. 

Priceline cumpără Momondo cu 516 mil. euro

 

La rândul său, CEO-ul Kayak, Steve Hafner, a comentat că “Momondo şi Cheapflights au creat produse bune care deservesc utilizatori loiali în întreaga Europă”. Şi adaugă, “noi căutăm să învăţăm de la ei şi să împărtăşim cele mai bune practici pentru extinderea la nivel mondial a brandurilor noastre”.

 

“Priceline Group are un palmares dovedit de succes operativ, cu branduri centrate pe client răspândite în întreaga lume”, spune CEO-ul Momondo Group, Hugo Burge. “Nu am putut fi mai încântaţi de a ne alătura unui grup atât de apreciat de branduri şi de a ne uni forţele cu Kayak pentru a aduce cea mai bună metacautare la baza noastră în creştere de clienţi. 

 

Se preconizează că acordul va fi închis la sfârşitul anului 2017, şi este supusă aprobării autorităţilor de reglementare. Cu sediul în Marea Britanie şi Copenhaga, şi birouri în Boston, Momondo Group, care este în prezent integrată în portofoliul Great Hill Partners, va răspunde în faţa CEO-ului  Kayak, Steve Hafner, după achiziţie. 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply