Shadow

Președintele Comisiei Europene recomandă să nu se rezerve vacanțe de vară

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recomandat să nu se facă rezervări pentru vacanța de vară, din cauza imposibilității de a face prognoze fiabile cu privire la efectele pandemiei coronavirusului pentru iulie și august. Din acest motiv, ea recomandă „așteptarea înainte de a face planuri” din paginile ediției de duminică a popularului ziar Bild, cel mai citit din Germania

Guvernul german a adoptat o rezoluție conform căreia, în cazul în care trebuie să anuleze o rezervare, se obține un voucher pentru a-l schimba, dar nu vor fi rambursați banii, la fel cum s-a întâmplat și în Spania. Cu acest lucru se intenționează a minimiza efectele cauzate de anulări în masă asupra sectorului.

Von der Leyen arată un oarecare sceptimism pentru această măsură și reamintește că, la nivel european, se aplică principiul oferirii utilizatorului pentru ambele opțiuni. Consideră că tebuie să se dea prioritate sau să se sfătuiască voucherului, dar fără a împiedica formula de rambursare dacă clientul decide acest lucru.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut o declarație pentru ziarul german Bild, care nu invită la optimism pentru sectorul turistic pentru vară.

Sectorul turismului german se teme de un sezon catastrofal ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie. Pe lângă limitările de circulație internă, se adaugă închiderile de frontieră în mai multe țări ale UE, precum și carantină la care trebuie să se supună fiecare cetățean, german sau nu, care se întoarce în Germania.

Germania este a cincea țară în infecții după Statele Unite, Spania, Italia și Franța. Numărul celor infectați este de 120.479, potrivit Institutului Robert Koch (RKI), competent în materie. Aproape jumătate dintre ei, 60.200, și-au revenit deja, în timpul ce numărul morților este de 2.673.

Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite, cu o actualizare mai dinamică, crește numărul de infecții în Germania la 125.478, iar cel al deceselor la 2.871.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.