Premiile OMT pentru Excelenţă şi Inovaţie în Turism

Parcul Tehnologic Itaipu (Brasil), “Plimbarea prin bolta pădurii” (Lituania), Programul Frăţiei Supravieţuitorilor (Nepal) şi “Reinventarea Managementului în Turism” (Indonezia) au fost câştigătorii celei de-a douăsprezecea ediţii a OMT pentru Excelenţă si Inovaţie în Turism. Proiectele au fost selectate din peste 100 de candidaturi din 100 de ţări.

Numele câştigătorilor acestor premii, care recunosc inovaţia în patru categorii (Politici Publice şi Guvernare, Companii, ONG şi Cercetare şi Inovaţie) au fost anunţate în cadrul ceremoniei de acordare a Premiilor OMT care a avut loc la Fitur.

“Premiile OMT sunt concepute pentru a onora pe cei care lucrează zilnic pentru binele comunităţii gazdă, contribuind la consolidarea mijloacelor de trăi ale populaţiei şi la protecţia mediului şi culturii pentru generaţile viitoare”, a spus secretarul general al OMT, Taleb Rifai, la deschiderii ceremoniei.

“Cei 16 finalişti sunt toţi ei un exemplu de modul în care principiile Codului Global de Etică pentru Turism al OMT şi aspiraţiile prevăzute în Obiectivele de Dezvoltare Sustenabile (ODS) pot fi sursa de inspiraţie pentru turismul durabil”, a adăugat Rifai.

Câştigătorii Premiilor OMT pentru Inovare, la cele patru categorii au fost:

 

Premiile OMT pentru Inovare în Politici Publice şi Guvernare

Câştigător: Reinventarea managementului în turism, Pemkab Banyuwangi, Indonesia

Prima finalistă: Plataforma de Turism a Africii de Est, Kenya

Finaliştii de pe locul al doilea: Programul de Certificare Verde, Compania de Turism din Puerto Rico, Puerto Rico; Turism responsabil şi fără delicte în Medellin, Primăria din Medellin, Columbia.

 

Premiile OMT pentru Inovare în Companii

Câştigător: Plimbare prin bolta pădurii, Administrarea Parcului Regional din Anyksciai, Lituania

Primii finalişti: Curăţenia plajelor în Bali, Garuda Indonesia, Indonezia; Primul autobuz turistic 100% electric din lume, Switzerland Explorer Tours, Elveţia Finaliştii de pe locul al doilea: Projeto Fartura, Brazilia Prima Experienţă Profesională, Melia Hotels International, Spania

 

Premiile OMT pentru Inovarea în Organizaţiile Non-Guvernamentale (ONG)

Câştigător: Programul Frăţiei de Supravieţuitori, Samrakshak Samuha Nepal (SASANE), Nepal

Primul finalist: Regenararea recifului de coral, Yayasan Karang Lestari, Indonezia

Finaliştii de pe locul al doilea: Mişcarea pentru Siguranţa Copilăriei, Friends-International, Cambodgia; Copii în natură, Africa de Sud

 

Premiile pentru Inovare în Cercetare şi Tehnologie

Câştigător: Complexul turistic Itaipu, Fundaçao Parque Tecnologico, Brazilia

Primii finalişti: Aplicaţia pentru telefoane mobile Bike Rijeka, Biroul de Turism din Croaţia; Platforma de turism medical online, Organizaţia de Turism din Coreea, Coreea

 

Premiile OMT pentru Întreaga Carieră

De data aceasta, premiul a fost acordat post-mortem lui Arthur Haulot, fondatorul Organizaţiei Internaţionale de Turism, pentru contribuţia sa la promovarea turismului social şi dreptului universal la turism.

 

Premiul Ulises al OMT pentru Excelenţă în Crearea şi Difuzarea Cunoştinţelor în Turism

Premiul a fost acordat Dr. Richard Butler, autorul unuia dintre cele mai influente teorii despre turism: ciclul de viaţă al zonelor turistice.

Premiile OMT 2016

Premiile OMT 2016

Premiile OMT 2016

Premiile OMT 2016

Premiile OMT 2016

Premiile OMT 2016

Premiile OMT 2016

Premiile OMT 2016

Premiile OMT 2016

Premiile OMT 2016

OMT şi FITUR au organizat a douăsprezecea ceremonie şi cina galei a Premiilor OMT, cu sprijinul Guvernului din Macao (China), Biroul de Turism al Galiciei, PortAventura, Amadeus, Hilton Worldwide, Etihad Airways, Mapfre Asistance şi Guvernul din Paraguay, şi au contat cu Hosteltur şi Efe ca şi partener mass-media.

 

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply