A posta fotografii şi clipuri video de călătorii din Dubai ar putea însemna închisoarea

A partaja clipuri video, fotografii şi chiar comentarii pe Internet despre călătoria ta sau chiar cu hotelul la care te cazezi ar putea deveni o decizie greşită dacă destinaţia ta este Dubai sau Abu Dhabi sau orice alt loc din Emiratele Arabe Unite.

Guvernul Regatului Unit a avertizat cetăţenii săi despre acest lucru pe site-ul Foreign Travel Advice al Oficiului de Externe.

“Unii bărbaţi au fost arestaţi pentru că au fotografiat femei pe plajă, Hobby-urile, cum ar fi fotografierea păsărilor sau a avioanelor au fost înţelese greşit, în special în apropierea bazelor militare”.

În luna februarie a anului 2015, trei cetăţeni britanici au fost încarceraţi timp de două luni pentru că au fotografiat avioane în aeroporturile din Emiratele Arabe Unite, aminteşte Oficiul de Externe al Regatului Unit.

Bărci de pasageri în golful Dubaiului.

Bărci de pasageri în golful Dubaiului.

În plus, “postarea de material pe Internet (inclusiv fotografii şi clipuri video) care sunt critice faţă de companii sau persoane fizice, sau care sunt legate de incidente în Emiratele Arabe Unite, sau care par să abuzeze sau să îşi bată joc de ţară pot fi considerate o infracţiune pedepsită de legile locale”, avertizează Foreign Office.

În acest sens, au existat deja cazuri de călători arestaţi, judecaţi şi condamnaţi pentru difuzarea acestui tip de material pe reţelele sociale, potivit Ministerului de Afaceri Externe al Regatului Unit.

În luna mai a anului 2016, cănd un avion al companiei aeriene Emirates a luat foc după aterizarea în Dubai, şi mai mulţi pasageri au publicat fotografii şi clipuri video despre incident pe reţelele sociale, autorităţile din Emiratele Unite au avertizat că această acţiune ar putea fi urmărită pe cale judiciară.

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply